Un real deliciu, nu alta! Azi vom învăța împreună cum să facem o omletă de cartofi cu dovlecei. Reunoaștem că suntem la prima omletă cu dovlecei, dar pe cea de cartofi am mai încercat-o până acum, în combinație cu mărar și ardei gras = L-O-V-E!
Dacă îți este foame și nu ai chef să gătești, sau dacă vrei să mănânci ceva diferit în weekend, avem pentru tine o rețetă ușoară și ieftină. Ingredientele pentru omletă sunt puține la numă și, cel mai probabil, le ai deja la tine în frigider. Să trecem la treabă, zic!
-1 dovlecel (dacă nu vă place dovlecelul, îl puteți scoate de tot din rețetă, sau înloui cu morcov sau conopidă);
-4 cartofii medii;
-1 ceapă;
-2 căței de usturoi;
-4 ouă;
-80 gr de șuncă – opțional;
-80 gr de cașcaval – opțional;
-sare și piper negru (după gustul fiecăruia)
1. Primul pas este curățarea cepei de coajă, spălarea și tăierea ei după cum preferați dumneavoastră.
2. Se curăță cartofii de coajă, se spală cu apă rece și apoi se taie în cubulețe mici, pentru ca gătirea lor să dureze cât mai puțin.
3. Se spală dovleceii cu apă rece și se taie la capete, eliminând orice imperfecțiune ar putea avea pe coajă. Se pot și răzui de coajă, dacă aceasta nu vă place. Se taie cubulețe mici, puțin mai mari decât cele de cartofi.
4. Usturoiul se curăță și se taie și el în felii subțiri, informează rețete-ușoare.info.
5. Se călește ceapa timp de 1 minut, în uleiul încins. Apoi se adaugă cuburile de cartofi și de dovlecel. Se gătesc la foc mediu și se amestecă des. Când se înmoaie și devin rumenii pe alocuri, înseamnă că sunt gata.
6. Se condimentează acest amestec de legume cu sare și piper, după gust. Se mai pot pune și alte condimente pe care le preferați dumneavoastră.
7. Se amestecă bine și se mai lasă 1 minut pe foc.
8. Se bat ouăle bine de tot, adăugând și un praf de sare. După aceea, se adaugă în tigaie peste cartofii și dovlecelul deja gătiți.
9. Dacă vreți să transformați omleta într-o budincă mai groasă, trebuie să luați o tigaie mai mică, o ungeți cu ulei și o încingeți. Adăugați jumătate din omleta cu legume, felii de șuncă și cașcaval, adăugați restul de omletă rămasă, puneți un capac și gătiți totul timp de 10 minute, la foc mic.
10. Când marginile se desprind și omleta e rumenă, o puteți întoarce pe partea cealaltă câteva minute și apoi o puteți lua de pe foc.