Ingredietul și tehnica potrivită pentru o omletă care te va ajuta să-ți începi dimineața cu bine! Ce trebuie să faci și cum să o prepari? Pașii sunt foarte simpli.
Sunt multe tehnici și multe opțiuni pentru simpla omletă, dar majoritatea o preferă pe cea clasică. Untul este secretul pentru un preparat delicios, simplu și rapid. De asemenea, pentru a-ți ieși pufoasă trebuie să ții mereu focul la mic și să învârți continuu în ea. O poți face jumări, plată, la cuptor, franțuzească sau în simplul stil american. Românii o preferă ori plată ori jumări, dar să aibă în compoziție cașcaval și verdeață.
Un mic dejun mai aparte ar putea fi dacă alegi să o faci la cuptor și să adaugi în compoziție șuncă, roșii, ardei, verdeață și brânză. În câteva minute ai un mic dejun copios, rapid și extrem de delicios. Alături o poți servi cu alte legume care-ți plac, o felie unsă cu brânză topită sau alte creme dorite de tine.
Ingrediente omletă simplă
Mod de preparare
Bate bine ouăle, dă drumul la cuptor la 180 de grade Celsius pentru a se preîncălzi și apoi adaugă toate ingredientele de care ai nevoie și care sunt pe placul tău în compoziție. Pune totul într-o tigaie cu capac rezistent la cuptor și unge cu unt. Pune brânză rasă peste ouă, iar la urmă condimentează puțin fața omletei. Pune tigaia la cuptor și fii cu ochii pe ea în cele 25-30 de minute.
Ingrediente ompletă la cuptor