10 iun. 2019 | 13:54

Legea pensiilor, întârziată cu jumătate de an. Ce se întâmplă cu pensionarii

Știri generale
Legea pensiilor, întârziată cu jumătate de an. Ce se întâmplă cu pensionarii

Legea pensiilor va mai întârzia cu încă o jumătate de an, din diverse motive. Efectele acestei întârzieri vor fi suportate, evident, de către pensionarii care se așteptau să li se mărească pensiile. Recalcularea se lasă așteptată.

Legea pensiilor, din nou amânată

Și o să tot aștepți până când vin alegerile prezidențiale din toamnă care vor aduce iar ate schimbări și e foarte posibil ca pensionarii să-și ia adio de la o eventuală mărire. Mai ales că această pomană electorală, necesară, dar, totuși, o măsură luată cu alte scopuri, a fost privită cu ostilitate de către opoziție. Mai puțin pensiile speciale, pe care parlamentarii le-au acceptat cu brațele deschise.

Întârzierea/amânarea recalculării pensiilor e o veste bună pentru salariați, mai ales cei din mediul privat, care au fost, de doi ani, „cocoșați” de impozite. Salariați care, la rândul lor, au în grijă familii.

Legea pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaților pe 19 decembrie 2018 cu 193 voturi „pentru”, un vot „impotriva” și 14 abțineri.

La o jumătate de an de la adoptarea legii, ministrul Muncii a anunțat o altă amânare de vreo șase luni.

Legea pensiilor: impactul financiar va fi colosal, de la an la an

De atunci, guvernarea PSD-ALDE a „plimbat” această lege de la o lună la alta, aruncând vina în cârca opoziției și a președintelui Klaus Iohannis care le-ar fi pus piedici. Adevărul este că piedica cea mai mare este chiar utopia unor pensii uriașe pentru toți românii luate exclusiv din munca actualilor salariați (aproape jumătate). Acest lucru nu se va întâmpla prea curând, de vreme ce o bună parte din forța de muncă a României e deja plecată peste hotare și e doar începutul.

Se estimează că în acest an, impactul financiar al Legii pensiilor va fi de cca. 8,4 miliarde de lei, iar în 2020, această sumă se va tripla (24,8 miliarde de lei). În 2020, impactul ar putea ajunge la 60 de miliarde, iar în 2022, la 80 de miliarde.

Guvernul a promis prin acest proiect de lege că punctul de pensie va ajunge la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie, fără a se lua în calcul contribuțiile fiscale. Pensiile nu mai sunt purtătoare de CAS si CASS încă din 2016.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Diana Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Cine este Aura Şova, de fapt. A primit trofeul „Vocea României” de la Lara Fabian
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Băgați banii la saltea! Populația trebuie să se pregătească: Este momentul să fim precauți!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro