Atenție! Pensiile din România care vor dispărea, până în 2021. Categoriile de pensionari afectate

Atenție! Pensiile din România care vor dispărea, până în 2021. Categoriile de pensionari afectate

Află care sunt pensiile care vor dispărea din România, până în 2021. Există o categorie actuală de pensii care va fi eliminată în următorii ani. Foarte mulți români se încadrează în această categorie de pensii și vor fi dezamăgiți…cel puțin viitorii pensionari, care nu vor mai beneficia de ea.

Guvernul se „joacă” cu pensiile în cele mai creative moduri cu putință, dar aproape niciunul eficient și în beneficiul cetățenilor de rând. Nu e cazul pensiilor speciale, care n-au cunoscut decât creșteri în acești 30 de ani.

Pentru restul românilor, însă, avem vești proaste pentru că până în 2021, va dispărea o anumită categorie de pensii și anume cele anticipate parțiale. Astfel, va mai există o singură variantă de pensionare anticipată.

Pensiile din România care vor dispărea

Atenție! Pensiile din România care vor dispărea, până în 2021

În cazul pensiei anticipate parțiale există penalități de cuantum, în timp ce în cazul celeilalte nu se mai aplică nicio penalizare.

Astfel, persoanele care vor să se pensioneze anticipat din 2021, vor putea face asta doar cu cinci ani înainte de limita standard de pensionare și care au realizat un stagiu complet de cotizare și au o vechime în muncă de cel puțin 35 de ani.

„Cuantumul pensiei anticipate se stabilește prin diminuarea cuantumului pensiei pentru limită de vârstă, în raport cu stagiul de cotizare realizat peste stagiul complet de cotizare […] și cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare […]”, se arată n textul legislativ care a suferit unele modificări.

Cum se va calcula pensia

Astfel, atunci când românii din câmpul muncii vor îndeplini condițiile de pensionare pentru limită de vârstă, pensia anticipată va fi transformată automat în pensie pentru limită de vârstă.

De asemenea, se va recalcula pensia, adică se va scoate diminuarea de cuantum și se vor aduna eventualele perioade de stagiu de cotizare realizate în perioada de pensionare anticipată.

În ceea ce privește vârsta de pensionare, pentru bărbați a rămas în continuare 65 de ani, în timp ce pentru femei este de 60 de ani, dar limita va crește și la ele, treptat, până la 63 de ani. Asta în condițiile în care, în România, femeile au o speranță de viață mai mare decât bărbații și tot femeile sunt mai numeroase decât bărbații…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI