România ascunde unele dintre cele mai frumoase peisaje naturale din întreaga lume. Dacă mai aveam nevoie de vreo dovadă a acestui fapt, a apărut un nou top mondial al celor mai spectaculoase locuri. Care este minunea naturală de la noi țară care concurează cu Marele Canion, Deșertul Sahara și Cascada Niagara?
În ziua de astăzi, pentru prea mulți dintre noi, unul dintre scopurile importante ale unei excursii sunt fotografiile postate pe rețelele sociale. SaveOnEnergy a analizat milioane de imagini încărcate de utilizatori pe Instagram și a realizat un top al celor mai fotografiate minuni naturale din lume. Locul al cincilea din clasament este ocupat de o locație superbă din România. Primele cinci locuri sunt ocupate de Parcul Naţional Yosemite, Cascada Niagara, Marele Canion, Deşertul Sahara și Delta Dunării.
Primul pas făcut de reprezentanții SaveOn Energy, înainte de a începe topul minunilor naturale din lume, a fost să chestioneze 2.230 de respondenți. Acestora li s-a cerut să numească „minunea naturală din întreaga lume” pe care își doresc cel mai mult să o viziteze. Cele mai populare 15 răspunsuri au fost apoi căutate pe platforma de socializare Instagram.
Pe primul loc, ca număr de fotografii postate pe rețeaua socială, a fost Parcul Național Yosemite din Statele unite ale Americii, cu aproximatix 5 milioane de hashtaguri pe Instagram. Cu puțin peste 4,6 milioane de postări, Cascada Niagara din Canada ocupă al doilea loc în clasament. Locul al treilea este ocupat de o altă locație din SUA. Marele Canion a fot etichetat în peste 4,1 milioane de fotografii. Deșertul Sahara ocupă locul patru, cu peste 2,2 milioane de hashtaguri pe Instagram. Delta Dunării este pe locul cinci, având 1.638.573 de hashtaguri adunate.
Delta Dunării este „casa” celui mai mare pește de apă dulce din România: somnul. Denumit și Silurus Glanis, dimensiunile sale sunt demne de Cartea Recordurilor. Somnul poate ajunge să aibă 5 metri lungime și o greutate de până la 400 de kilograme.
Dintre cele trei brațe ale Dunării, Brațul Sfântul Gheorghe este cel mai vechi. Acesta s-a forma între anii 8900-7200 înaintea erei noastre. A luat forma pe care o cunoaștem astăzi în secolul al VIII-lea, era noastră.
Tot în Delta Dunării trăiește și cel mai mare șarpe constructor din România. Elaphe sauromates, cunoscut ca „Balaurul Dobrogean” sau „șarpele cu patru dungi”, poate ajunge până la 2,60 metri lungime.