O vedetă intenațională a fost găsită moartă în casă. Cel care a făcut descoperirea macabră a fost chiar soțul ei. Anchetatorii, din primele cercetări, cred că actrița a ales să-și pună capăt zilelor.
Actrița japoneză Yuko Takeuchi, cunoscută de către publicul larg din serialul Miss Sherlock, a murit. Yuko Tacheuchi a fost descoperită de soțul ei moartă în casă. Din primele informații primite de la anchetatorii japonezi, se pare că cunoscuta actriță a ales să se sinucidă.
Yuko Tacheuchi a fost recompensată cu numeroase premii de-a lungul timpului, iar acum a fost găsit moartă în locuința ei din Tokyo. Frumoasa actriță avea doar 40 de ani, după cum informează BBC.
Poliția japoneză a lansat o investigație și bănuiește ca femeia, care era și mama a doi copii, s-a sinucis, după cum scrie presa locală. Actrița Yuko Tackeuchi a fost găsită moartă chiar de către soțul ei și transportată la spital, unde medicii nu au mai putut decât să constate decesul.
Yuko Takeuchi a fost o actriță cunoscută în Japonia, unde a apărut în numeroase producții pe marele ecran, dar și seriale. A jucat și în serialul HBO Miss Sherlock, difuzat în numeroase țări, printre care și Statele unite ale Americii.
Pentru rolurile sale, actrița Yuko Takeuchi a fost recompensată cu trei premii ale Academiei Japoneze de Film. Sinuciderea lui Yuko Takeuchi nu a fost încă confirmată de către medicii legiști japonezi, însă aceasta a fost recent cauza morții pentru mai multe vedete japoneze. Printre vedetele care au ales să-ți pună capăt zilelor se regăsesc actrița Sei Ashina în luna septembrie 2020, actorul Haruma Miura în iulie și luptătoarea Hana Kimura, care a ales să se sinucidă ăîn luna mai a acestui an.
Japonia are una dintre cele mai ridicate rate ale sinuciderii de pe glob. Numărul sinuciderilor s-a mai redus după ce în anul 2015 autoritățile nipone au introdus niște metode de prevenire a suicidurilor.
Astfel, rata de sinucidere din Japonia a scăzut cu 20% în aprilie 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare scădere în cinci ani, în ciuda temerilor că pandemia de coronavirus ar provoca un stres crescut.
Printre motivele principale se numără mai mult timp petrecut cu familia, numărul redus al celor care fac naveta la muncă, precum și amânarea începutului de an școlar. În ultimii ani a existat o tendință crescută a ratei de suicid și în rândul copiilor din cauza bullyngul-ui sau a altor problemeșcolare. Începutul anului universitar, în aprilie, în Japonia, este un moment deosebit de stresant pentru unii, iar amânarea acestuia din cauza pandemiei, culmea, a avut un efect pozitiv.