03 sept. 2020 | 20:51

Unde e pădurea sinucigașilor, locul sinistru unde oamenii se duc să își pună capăt zilelor

Știri generale
Unde e pădurea sinucigașilor, locul sinistru unde oamenii se duc să își pună capăt zilelor
Unde e pădurea sinucigașilor, locul sinistru unde oamenii se duc să își pună capăt zilelor

Deşi nu ţi-ai fi închipuit vreodată că poate fi un asemenea loc pe Planetă, ei, bine, există un spaţiu unde oamenii se duc să îşi pună capăt zilelor. Unde se află pădurea sinucigaşilor şi ce spun autorităţile despre asta?

Pădurea sinucigaşilor, locul macabru din Japonia

Pădurea Aokigahara, cu o privelişte superbă spre Muntele Fuji, ar trebui să fie un loc de relaxare, însă a devenit celebră în toată lumea ca fiind cel mai cunoscut loc de sinucideri din Japonia. Se pare că de vină pentru acest lucru este romanul “Kuroi Jukai” (Marea de copaci) a cărei acţiune se petrece în această locaţie. Conform autorităţilor, aproape 100 de oameni aleg să îşi ia viaţa aici, în fiecare an.

Detaliile legate de acest loc sunt de-a dreptul înfiorătoare! Imaginea cadavrelor care atârnă de copaci şi a scheletelor este, cu siguranţă, ceva imposibil de suportat.

Cei de la VICE au realizat un documentar (pe care îl puteţi vedea AICI) care începe cu o maşină abandonată pe marginea unei prăpăstii. Pe scaunul din dreapta, este întinsă o hartă. Geologul Azusa Hayanu, cel care studiază pădurea de mai bine de 30 de ani, încearcă să descifreze motivul pentru care oamenii aleg să se sinucidă aici.

“Bănuiesc că proprietarul maşinii a intrat aici în pădure şi nu s-a mai întors niciodată. Cred că toţi s-au dus în pădure cu gânduri tulburi. Încă nu am înţeles motivul pentru care oamenii vin aici să moară. Cei mai mulţi aleg să se spânzure, dar sunt şi unii care aleg să înghită combinaţii letale de medicamente.”, spune Hayano.

De câţiva ani, autorităţile trimit oameni care să colecteze cadavrele, mai ales că au tot apărut hoţi care fură bunurile celor care aleg să îşi ia viaţa aici.

Unde e pădurea sinucigașilor, locul sinistru unde oamenii se duc să își pună capăt zilelor

Unde e pădurea sinucigașilor, locul sinistru unde oamenii se duc să își pună capăt zilelor

Plăcuţe de avertizare: “Viaţa este un dar preţios”

Cei de la Asociaţia pentru Prevenirea Sinuciderilor din Japonia încearcă din răsputeri să facă din acest loc ceea ce trebuie: o pădure în care poţi alerga sau în care te poţi, pur şi simplu, relaxa. Aceştia postează mereu pe copaci tot felul de mesaje care să le dea de gândit celor care vin aici.

“Viaţa ta este un dar preţios făcut de părinţi. Te rugăm, gândeşte-te la părinţii tăi, la fraţi şi la copii. Nu te ascunde de cei din jur. Discută despre problemele pe care le ai” este unul dintre mesaje.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro