Medicii și specialiștii în nutriție au un avertisment dur pentru populație. Potrivit acestora, rafturile magazinelor sunt pline de adevărate „bombe” pentru sănătate. Iată care sunt cele mai toxice alimente din comerț. Românii trebuie să stea departe de ele, mai ales copiii.
Potrivit celor mai recente studii efectuate de specialiști în domeniul sănătății și nutriției, pe lista celor mai toxice alimente se regăsesc produse precum margarina, guma de mestecat, băuturile răcoritoare, dar și unele dulciuri. Mai mult, datele strânse în ultimii ani arată că alimentele pe care le consumăm au o strânsă legătură cu apariția obezității și diabetului.
Cei care consumă în mod regulat alimente ce conțin aditivi sintetici pot duce la destabilizarea sistemului imunitar pe care îl păcălesc să producă un număr mai mare de anticorpi. Aceștia vor ajunge, în final, să lucreze împotriva organismului uman, jucând un rol important în apariția și dezvoltarea tumorilor canceroase.
Cercetătorii au conchis că margarina este cel mai toxic aliment disponibil pe rafturile magazinelor. Margarina a apărut în al Doilea Război Mondial, atunci când s-a raţionalizat untul. Produsul a fost îmbogăţit cu tot felul de coloranţi, aromatizanţi şi vitamine sintetice care formează o adevărată bombă.
Grăsimile sintetice ce nu pot fi arse de organism se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându-l prin depozitarea în țesuturi. Rezulatele pentru inimă, creier și circulația sangvină sunt dezastruoase.
Banalele supe la plic conțin un exces glutamat de sodiu, E621, adică substanţa care dezvoltă cel mai uşor cancerul. Peste 90% din conţinutul unui plic este mooglutamat de sodiu, adică substanţe care ne dau senzaţia că în supă avem morcov şi pătrunjel, dar nu e deloc așa.
Guma de mestecat pentru copii este foarte toxică. În producerea ei sunt folosite nu mai puţin de şapte-opt substanţe chimice, cele mai multe nocive. Cine mestecă regulat gumă se expune colesterolului (E320), unor boli ale aparatului bucal (E330, acid citric), precum și cancerului (950 si E951).
Cele mai multe dintre sucuri conţin acid citric (E330) sub formă de sare de lămâie. Băuturile cu aromă de citrice sunt printre cele mai periculoase. Coloranții folosiți, E102 și E110, sunt foarte periculoși.
Dulciurile sunt la fel de dăunătoare. Gemurile din comerţ, bomboanele intens colorate sau zahărul conservat o perioadă lungă sunt la fel de dăunătoare pentru organismul uman. Producătorii au inventat noi denumiri pentru zahăr, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E950 și E951), care duce la provocarea a nu mai puțin de 70 de tipuri de boli mortale.