23 sept. 2020 | 15:33

Radu Banciu, profeție sumbră pentru România: “Va avea cei mai mulți morți”

Știri generale
Radu Banciu, profeție sumbră pentru România: “Va avea cei mai mulți morți”
Radu Banciu, profeție sumbră pentru România: “Va avea cei mai mulți morți”

După ce Alexandru Rafila a declarat că este posibil să primim vaccinul împotriva COVID-19, dar să nu fim pregătiţi pentru a-l administra, Radu Banciu, face o profeţie sumbră despre România. Ce spune prezentatorul TV că se va întâmpla?!

Radu Banciu, profeție sumbră despre ce se va întâmpla în România

Declaraţia reprezentantului României la OMS, Alexandru Rafila, a stârnit o serie de controverse atât în rândul jurnaliştilor, cât şi al cetăţenilor. Acesta s-a arătat îngrijorat de posibilitatea în care vom primi un vaccin anti-COVID-19 de la Uniunea Europeană, însă nu vom fi pregătiţi să îl administrăm în masă populaţiei. De asemenea, a precizat că primii care ar trebui să beneficieze de imunizare împotriva coronavirusului sunt medicii şi categoriile vulnerabile.

“În primul rând, dacă se va reuşi obţinerea unui vaccin într-un timp scurt, trebuie administrat persoanelor din categoriile vulnerabile şi personalului medical. Celelalte categorii de tratament – copiii, adulţii tineri – nu trebuie de multe ori spitalizare. Iar tratamentul în secţiile ATI şi decesul sunt rare. Atunci, e normal să fie prioritate aceste categorii, inclusiv la noi în ţară.

Cred că lucrul acesta trebuie de acum început. Astfel, în eventualitatea în care acest vaccin va fi disponibil, să poată fi administrat într-un timp cât mai scurt unui număr mare de persoane.

Ar trebui de mâine să ne preocupe modul de organizare, de logistică, centrele de vaccinare, cine să administreze vaccinul. Să se facă cartografia tuturor grupurilor vulnerabile, să poată fi vaccinate”, a spus Rafila.

Unul dintre jurnaliştii care au comentat declaraţiile făcute de profesor este Radu Banciu, realizatorul emisiunii ”Lumea lui Banciu”, de la B1 TV. Acesta a precizat că lupta românilor cu noul coronavirus va fi una grea şi pe durată îndelungată.

Radu Banciu, profeție sumbră pentru România: “Va avea cei mai mulți morți”

Radu Banciu, profeție sumbră pentru România: “Va avea cei mai mulți morți”

Radu Banciu: “România va avea cei mai mulți morți”

“Ştiţi care este marea problemă a lui Rafila? Omul se îndoiește că România ar avea capacitatea de a-și vaccina cetățenii întrucât noi nu avem nimic pregătit pentru asta. PSD-ul, care se ocupă de pensii, nu a luat niciodată asta în calcul. Dar nu că ar fi luat-o guvernele PNL. Lucrurile încep să se vadă, România are cei mai mulţi morți de COVID în momentul de față din Uniunea Europeană, raportat la perioada pe care o traversăm.

Avem de zece ori mai puțin morți decât Marea Britanie. Ii depășim în maxim doi ani. Atenție! De astăzi, în doi ani, România va avea cel mai mare număr de morți de COVID din Uniunea Europeană. Deocamdată, ne e teamă că deși deși vine vaccinul, în gara noastră nu-l poate opri nimeni din cauza corupției, birocrației și incompetenței. România nu este pregătită să administreze vaccinul”, a spus Banciu.

Coronavirus România 23 septembrie 2020: În ultimele 24 de ore, au fost raportate 1.767 de cazuri noi de COVID-19 din 24.544 de teste, ceea ce duce la un nou număr record. Alți 47 de români infectați au murit, în timp ce la Terapie Intensivă sunt internați 498 de pacienți.

Parteneri