Klaus Iohannis a făcut marele anunț despre vaccin. Când va fi disponibil în România

Klaus Iohannis a făcut marele anunț despre vaccin. Când va fi disponibil în România

Klaus Iohannis, președintele României, a explicat că există o cursă în toată lumea pentru a se găsi un vaccin împotriva noului coronavirus, însă cel mai probabil pe la jumătatea anului 2021 am putea avea un vaccin bun.

Klaus Iohannis a făcut marele anunț despre vaccin

”Trebuie să ne uităm și la ceea ce au spus alte oficialități, ca de exemplu OMS. Este foarte puțin probabil să avem un vaccin în 2020, cel mai probabil la mijlocul anului 2021. Este în interesul companiilor Pharma să găsească un vaccin, dar și pentru noi, ca societate este necesar un vaccin, tocmai de aceea și Comisia Europeană a alocat bani pentru a sprijini găsirea unui vaccin.

În această situație și în pandemia în care ne aflăm nu cred că cineva își imaginează că se produce undeva un vaccin și ne ducem repede și cumpărăm de acolo. Nu se poate așa ceva. Aceste înțelegeri făcute la Comisia Europeană și la ONU se vor respecta. Cu toții ne dorim vaccinul, suntem o mare familie, suntem oamenii de pe Pământ.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

De altfel, compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat marţi o pauză la nivel mondial în testele clinice ale vaccinului său experimental împotriva noului coronavirus, după apariţia unei boli neexplicate la un participant, notează AFP.

„În cadrul testelor clinice mondiale randomizate ale vaccinului împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford, procesul nostru de evaluare normală a fost declanşat şi am făcut voluntar o pauză în vaccinări pentru a permite o evaluare de securitate de către un comitet independent”, a precizat compania, partener industrial al universităţii britanice.

Președintele Klaus Iohannis, declarație de presă despre deschiderea școlilor

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi o conferință de presă la Palatul Cotroceni. El a deschis discuția cu subiectul noului an școlar.

„Mă adresez părinţilor, care în mod firesc sunt preocupaţi şi îngrijoraţi: Vă încurajez să-i trimteţi pe copii la şcoală şi să le explicaţi că pentru un timp, şcoala va fi diferită, dar dacă vom respecta cu toţii regulile, vom depăşi cu bine această situaţie”, a declarat preşedintele.

„Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar este foarte important să conştientizăm că prin respectarea regulilor de bază, fiecare contribuie la siguranţa întregii comunităţi. Limitarea accesului la educaţie are consecinţe majore pentru generaţiile tinere şi ne afectează tuturor viitorul”, a mai avertizat președintele. „Decizia de a deschide şcolile, deşi nu este una uşoară, este corectă şi necesară”, a spus Klaus Iohannis în deschiderea conferinței de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI