03 sept. 2020 | 13:05

S-a aflat acum! Ei sunt primii români care vor beneficia de vaccinul anti Covid-19

Știri generale
S-a aflat acum! Ei sunt primii români care vor beneficia de vaccinul anti Covid-19
S-a aflat acum! Ei sunt primii români care vor beneficia de vaccinul anti Covid-19

Pandemia COVID-19 a avut un impact asupra vieții a milioane de oameni și a adus economia globală în pragul unei depresii profunde în doar câteva luni. Această criză a stimulat, de asemenea, o cursă fără precedent pentru a dezvolta un vaccin. În prezent, 30 de vaccinuri fac deja studii clinice la om, dintre care opt au fost sponsorizate de laboratoare chineze.

România pe lista beneficiarilor de vaccin anti-covid

Mai multe țări au convenit, de asemenea, să se asocieze cu laboratoare chinezești pentru ultima etapă a studiilor la om, având în vedere că China nu are infecții COVID-19 la scară largă. Se pare că există puține îndoială în ceea ce privește China și asupra faptului că ar putea fi printre țările care produc mai întâi un vaccin de succes pentru COVID-19. Există mai multe probleme înainte ca beneficiile la scară largă să se acumuleze la nivel global. Poate China să producă doze suficiente pentru uz casnic și pentru alte țări?

Comisia Europeană a încheiat discuții exploratorii cu o companie farmaceutică pentru a achiziționa un potențial vaccin împotriva COVID-19. Contractul preconizat cu Sanofi-GSK * ar prevedea o opțiune pentru toate statele membre UE de a cumpăra vaccinul, inclusiv România.

Se preconizează că, odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur și eficient împotriva COVID-19, Comisia ar avea un cadru contractual pentru achiziționarea a 300 de milioane de doze, în numele tuturor statelor membre ale UE. Comisia continuă discuții intense cu alți producători de vaccinuri. În cest context, ministrul Nelu Tătaru a anunțat că România, în primă fază, va benefica, prin Comisia Europeană, de aproximativ  1.290.000 de doze.

S-a aflat acum! Ei sunt primii români care vor beneficia de vaccinul anti Covid-19

S-a aflat acum! Ei sunt primii români care vor beneficia de vaccinul anti Covid-19

”Noi am solicitat Comisiei Europene pentru populație, jumătate din populația României, aproximativ, și am mers până la 10.700.000 de cetățeni care ar trebui să facă acest vaccin. După cum știți, la nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuții cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu 2 firme. Contractul inițial corespunde la 300 de milioane de doze, plus, facultativ, 100 de milioane de doze, în măsura în care se va putea face producția acestei cantități. României, din prima tranșă de 30 de milioane de doze, îi revine 4 %, în jur de 1.290.000 de doze.”, a declarat Nelu Tătaru.

Cine sunt românii care vor benefica primii de vaccinul anti-covid

Conform ministrului Tătaru, odată ajunse dozele de vaccin anti-covid în România, primii beneficari ai acestora vor fi categoriile vulnerabile și categoriile profesionale, să spunem, medicale și cadre didactice. Cât despre eforturile Comisiei Europene, aceasta a anunțat că se angajează să se asigure că toți cei care au nevoie de un vaccin îl primesc oriunde în lume și nu numai, acasă. Nimeni nu va fi în siguranță până când toată lumea nu va fi în siguranță.

Acesta este motivul pentru care a strâns aproape 16 miliarde de euro începând cu 4 mai 2020 în cadrul Coronavirus Global Response, acțiunea globală pentru acces universal la teste, tratamente și vaccinuri împotriva coronavirusului și pentru recuperarea globală.

S-a aflat acum! Ei sunt primii români care vor beneficia de vaccinul anti Covid-19

S-a aflat acum! Ei sunt primii români care vor beneficia de vaccinul anti Covid-19

De asemenea, Comisia este gata să exploreze împreună cu partenerii internaționali dacă un număr semnificativ de țări ar fi de acord să pună în comun resursele pentru rezervarea în comun a viitoarelor vaccinuri de la companii pentru ele, precum și pentru țările cu venituri mici și medii în același timp.

Țările cu venituri ridicate ar putea acționa ca un grup de cumpărători internaționali incluzivi, accelerând astfel dezvoltarea de vaccinuri sigure și eficiente și maximizând accesul la acestea pentru toți cei care au nevoie de el în întreaga lume.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Alina Sorescu și Alex Ciucu au stat ore bune la tribunal! Artista, prima reacție: „Sunt încrezătoare că decizia va fi în beneficiul fetelor”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Așa suntem otrăviți. Fructe pline de pesticide, retrase de la vânzare
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare succes la doamne!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Mai mult decât fantastic e doar Tantastic Studio! Servicii premium de bronzare la solar Pipera
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro