02 sept. 2020 | 12:49

Cum recunoști dacă e proaspătă sau nu carnea de porc. Secretul pe care românii încă nu îl știu

Știri generale
Cum recunoști dacă e proaspătă sau nu carnea de porc. Secretul pe care românii încă nu îl știu
Cum recunoști dacă e proaspătă sau nu carnea de porc. Secretul pe care românii încă nu îl știu

Carnea de porc, spre deosebire de cea de vită, nu trebuie maturată pentru o perioadă de timp. Aceasta este oferită direct spre vânzare și poate fi prelucrată rapid. Însă pentru a avea parte de o reală desfătare, chiar se recomandă a o prepara rapid, întrucât aroma i se modifică în timp.

Cum recunoști dacă e proaspătă sau nu carnea de porc

Carnea de porc se poate ține în frigider pentru câteva zile, iar în congelator până la șase luni. Atunci când o preparăm, se recomandă gătirea completă, din motive de siguranță alimentară.

De altfel, s-a observat și o tendință în rândul bucătarilor, și anume, aceștia preferă carnea de porc mai grasă, cu inserții de grăsime și de calitate mai bună. Diferite părți ale porcului pot constitui fripturi excelente. Dacă preferați o aromă puternică și suculentă, puteți alege ceafa de porc, deoarece are mai multă grăsime.

Dar și părțile mai puțin grase se pot găti cu succes. Partea superioară oferă bucăți de friptură frumoase, dar slabe. Spatele de porc ocupă și el un loc în topul preferințelor, la fel și cotletul de porc, cu sau fără os.

Secretul unei fripturi bune din carne de porc

Secretul unei fripturi bune din carne de porc

Ce secrete au bucătarii

De asemenea, trebuie avut mare grijă mai ales la bucățile slabe de carne, pentru ca friptura să nu se usuce. A nu se găti niciodată carnea prea mult timp. Ideal ar fi ca o friptură să fie preparată la o temperatură interioară de minimum 70 de grade C.

Pentru a obține o friptură acoperită cu un strat crocant, se crestează mai întâi șoriciul în pătrățele și se prăjește bucata de carne până aceasta prinde culoare. Apoi, se fierbe carnea înăbușit în cuptor, pe un pat de legume rădăcinoase. Ea va deveni crocantă.

Calitatea cărnii poate fi recunoscută privind cu atenție. Astfel, carnea proaspătă trebuie să aibă o culoare de roz până la roșu și nu lasă urme când este apăsată cu degetul.

Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Postul Crăciunului, încercare grea pentru români. Unde se vând cei mai scumpi cartofi din țară
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. A făcut chiar el anunțul ce a îngrozit planeta: Decizia a fost luată
Capital.ro
Divorțul a transformat-o în femeie fatală! A slăbit enorm! 10 imagini în care NU o mai recunoști pe Maria Popovici. Rochii mulate, bustiere, colanți, machiaj de divă
Avantaje
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro