Deoarece ne aflăm în sezonul grătarelor este indicat să fim atenți la carnea pe care o punem în coșul de cumpărături, dar și la felul cum o preparăm ca să ne putem bucura de cel mai bun gust. Iată trei trucuri pe care nu le știu mulți.
Pentru a pregăti cea mai bună carne pentru grătar, este nevoie să știm câteva trucuri, mai ales dacă nu avem prea multă experiență în domeniu, sau dacă vrem să impresionăm. Printre trucurile pe care trebuie să le știm se numără:
Secretele pentru o friptură reușită poate fi maturarea. Sfaturile chefilor ne pot ajuta dacă ținem cont de ele, pentru a obține friptura perfectă:
Un grătar se prepară în următoarea ordine:
Se ține carnea câte 3 minute pe fiecare parte pentru început, pe partea mai fierbinte a grătarului. În funcție de preferințele fiecăruia se lasă apoi să se frigă, în zona cu jar mai domol.
Fiecare bucată de carne se unge cu ulei sau cu grăsime animală, pentru ca friptura să nu fie uscată. Se taie friptura din când în când pentru a verifica dacă este gata, sau pentru a vă sa seama dacă s-a pătruns. Pentru a nu risca să obțineți o friptură uscată și nu suculentă, nu trebuie să faceți acest lucru prea des.
Se poate alege ca și garnitură pentru grătar: ciuperci, ardei gras sau iute, vinete, dovleci tăiați rondele, ceapă și roșii.
„Si legumele mai mari cum ar fi cartoful sau porumbul se pot pune pe grătar, dar acoperite cu o folie.”