18 mai 2019 | 08:20

6 greșeli pe care le faci la sală. De ce nu reușești să îți construiești masa musculară

Știri generale
6 greșeli pe care le faci la sală. De ce nu reușești să îți construiești masa musculară
6 greșeli pe care le faci la sală

Mergi la sală și vrei să îți construiești masa musculară, dar oricât ai încerca, nu vezi niciun rezultat? S-ar putea să comiți mai multe greșeli de care nu știi. Ridicarea greutăților nu este suficientă pentru a avea un corp de invidiat.

Sunt mai multe reguli de care trebuie să ții cont atunci când mergi la sală, dar în același timp este bine să știi ce greșeli trebuie să eviți. Dacă ții cont de ele, rezultatele vor începe să se vadă în scurt timp.

6 greșeli pe care le faci la sală

Nu execuți o varietate de exerciții pentru mușchi

Seturile de exerciții repetate sunt considerate cele maibune pentru dezvoltarea masei musculare, însă acest lucru nu e suficient. Mușchii au nevoie de varietate. Cel mai bine este să folosești geutăți mari și să faci mai puține repetări.

Nu mănânci suficient

Dacă vrei să arăți ca Arnold Schwarzenegger în tinerețe, nu e suficient să tragi de fiare. Mușchii au nevoie de proteine și carbohidrați, combinate într-o dietă echilibrată.

Faci aceleași exerciții

S-ar putea să îți placă să faci același tip de exerciții, dar mușchii se obișnuiesc cu ele și capătă rezistență, așa că ar trebui să le mai combini. Diferența poate fi făcută chiar și de mici schimbări de exerciții.

Faci prea multe exerciții cardio

Nu te axa pe exercițiile cardio. Ele reduc grăsimea din organism, dar nu prea își aduc aportul la dezvoltarea masei musculare. Este recomandat să nu faci exerciții cardio mai mult de 30 de minute.

Te aștepți la rezultate rapide

Din cauză că așteaptă rezultate rapide, mulți renunță să mai meargă la sală după doar câteva ședințe. Un corp perfect nu se modelează peste noapte. În plus, chiar dacă ajungi la aspectul fizic pe care ți-l dorești, trebuie să continui să faci exerciții pentru a te menține așa.

Nu îți monitorizezi progresul

N-o să știi dacă faci progrese dacă nu îți monitorizezi evoluția atunci când mergi la sală. Trebuie să ții evidența tipurilor de exerciții, a numărului de repetiții, a greutăților folosite și a pauzelor pe care le-ai luat.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
O nouă rută pentru vacanțele în Grecia. Se dă startul unui proiect de amploare
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Statul pune limită! Lege nouă pentru case şi apartamente. Cum vor plăti bani românii
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro