Simona Halep, eliminată de la Roma! Grave probleme medicale

Simona Halep, eliminată de la Roma! Grave probleme medicale
Simona Halep, eliminată de la Roma

Simona Halep a fost eliminată din turneul de la Roma. Numărul 2 WTA a pierdut în fața sportivei Marketa Vondrousova, în 3 seturi, cu scorul de 6-2, 5-7, 3-6. Simona a acuzat probleme musculare, dar a tras tare să termine meciul pe teren.

Partida s-a jucat cu o zi întârziere din cauza ploii torențiale care s-a abătut, miercuri, asupra capitalei Italei. Simona s-a impus în primul set cu 6-2, dar sportiva din Cehia a câștigat cel de-al doilea set cu 7-5 și a împins meciul în decisiv. Vondrousova l-a câștigat cu 6-3 și merge mai departe în turneul de la Roma.

A fost un meci greu pentru sportiva noastră, care a acuzat dureri musculare pe parcursul meciului, mai ales în ultimul set.

Antrenorul a încercat să o încurajeze pe Simona Halep

În setul 2, la scorul de 4-3 pentru Marketa Vondrousova, Simona Halep a cerut un on-court coaching.

„E prea dreaptă lovitura. Mingea ei vine cu efect destul de moale şi o împingi prea mult. Trage de capul rachetei mai repede şi dai traiectorie. În al doilea rând, când vezi că ţi-a scos trei-patru din alea, nu trebuie să-i faci punct. Mai dă-i o dată. Îi place s-o alergi şi s-o hinghereşti. Ai dat o dată, de două ori, începi din nou punctul, dacă e nevoie. Şi bate vântul. Acum ai avut vântul din partea asta. Trebuie să-i dai mai mult efect.

În rest, a fost ok jucat tactic. Ţi-am spus, e prea dreaptă lovitura pe mingea ei moale. Aia care-ţi vine scurt după ce dai tare, du-te mai la ea, ca la început, şi învârte-o repede. Nu trebuie să fie winner. Dacă-ţi mai dă una, i-o mai dai. Şi din teren mai dă şi contre-pied. Când ai două-trei în teren, i-o mai dai şi dincolo. Eşti ok, eşti acolo. Învârte mingea mai mult la rever, asta-i tot. În rest a fost foarte bine. Hai, rămâi acolo în joc!”, i-a spus Daniel Dobre.

Din păcate, Simona a pierdut meciul cu 6-2, 5-7, 3-6.