Ce beneficii are apa pe stomacul gol: 6 motive să-ți începi ziua cu un pahar

Ce beneficii are apa pe stomacul gol: 6 motive să-ți începi ziua cu un pahar

Ai auzit probabil de faptul că ar trebui să bei mai multă apă pe parcursul zilei, dar există o serie stufoasă de motive pentru care ar trebui să-ți începi ziua cu un pahar de apă, imediat după ce te-ai ridicat din pat.

Un pahar de apă pe stomacul gol are mai multe beneficii decât ai crede. Această regulă nescrisă provine din Japonia, din vremuri străvechi, dar este la fel de actuală în 2019. Un pahar de apă pe stomacul gol are un efect de vindecare pentru diverse afecțiuni și te ajută să scapi de mai multe simptome. 

Un pahar de apă este benefic pentru tratarea durerilor de cap, a durerilor musculare, a dezechilibrelor cardio-vasculare, pentru tahicardie, epilepsie, un nivel crescut de grăsime în sânge, bronșite, astm, tuberculoză, meningită, probleme cu rinichii, probleme urinare, gastrită și multe altele.

Mai multe studii științifice au confirmat că, deoarece stomacul este gol la prima oră a dimineții, apa facilitează trezirea mai rapidă. Te transformă într-o persoană mai sprintenă. Apa va facilita și digestia, de aceea, este important să iei micul dejun la aproximativ 45 de minute după primul pahar de apă al zilei. Hidratarea organismului este benefică și pentru a scăpa de stres și, în concluzie, pentru a-ți conferi o stare de spirit cât mai bună.

Menționam în titlu șase motive să începi ziua cu un pahar de apă, pe stomacul gol:

  1. Îți îmbunătățește metabolismul. Ajută la îmbunătățirea funcțiilor sistemului digestiv și facilitează detoxifierea. Patru pahare accelerează cu până la 24% metabolismul în primele ore ale dimineții.
  2. Reduce arsurile stomacale și indigestia, deoarece apa băută dimineața curăță acizii alimentari de la nivelul esofagului.
  3. Previne formarea pietrelor la rinichi, mai ales dacă faci un efort să te menții hidratat 24 de ore pe zi.
  4. Te scapă de durerile de cap și previne apariția migrenelor.
  5. Îmbunătățește acitivitățile musculare și echilibrul limfei în organism.
  6. Oferă luminozitate tenului, prin prisma faptului că apa stimulează producția de noi celule și duce la eliminarea toxinelor.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI