09 mai 2019 | 15:00

Summit-ul de la Sibiu: de ce au făcut Macron și Merkel o baie de mulțime, spre surprinderea SPP-iștilor – VIDEO

Știri generale
Summit-ul de la Sibiu: de ce au făcut Macron și Merkel o baie de mulțime, spre surprinderea SPP-iștilor - VIDEO
Foto: Inquam / Octav Ganea

Oficialii europeni prezenți la summit-ul de la Sibiu i-au luat prin surprindere pe SPP-iști și pe organizatori. Liderii, în frunte cu Angela Merkel și cu Emmanuel Macron, au ieșit să dea mâna cu persoanele adunate în Piața Mare.

Oficialii europeni s-au reunit, după orele prânzului, în clădirea Primăriei din Sibiu pentru prima sesiune de discuții. Au luat pauză în jurul orei 14:30 și, după tradiționala poză de grup, oficialii nu s-au retras în pauză, așa cum era stabilit.

Președintele Klaus Iohannis și alți oficiali printre care Angela Merkel, Emmanuel Macron și premierul Olandei s-au îndreptat către mulțimea adunată în Piața Mare. Oamenii, adunați în spatele gardurilor de securitate, au scandat mesaje pro-europene și i-au aplaudat pe oficiali.

Cum au fost primiți Merkel și Macron de mulțimea adunată la summit-ul de la Sibiu

Unul dintre jurnaliștii prezenți la Sibiu a povestit momentul în care oficialii europeni au făcut o baie de mulțime.

„Momentul summitului de la Sibiu i-a bulversat pe toti agentii, toti spp istii romani si straini si pe noi. Macron a luat la pupat romance, eu am dat nas in nas cu premierul Olandei. Baie de multime care nu s-a mai pomenit ever la vreo reuniune oficiala. Poate ca a fost regizata, dar a inceput cand lumea de pe margine striga: Europa! Europa!”

Momentul băii de mulțime a fost surprins de jurnalista Europa FM, Anca Grădinaru, și postat pe Facebook:

La summit-ul de la Sibiu sunt prezenți oficiali europeni de rang înalt printre care președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Mobilizarea a fost exemplară la Sibiu. S-au luat măsuri de securitate sporite în toate zonele importante, iar orașul este împânzit de polițiști și de jandarmi. În toată această acțiune sunt implicate o serie de instituții ale statului, cum ar fi Ministerul Apărării și Serviciul de Telecomunicații Speciale.
Parteneri
E mare sărbatoare azi. Ce obișnuiesc creștinii să facă pe 11 octombrie. Tradiții și obiceiuri
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Fiul lui Dragnea, iubire periculoasă cu amanta unui manelist
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Cutremur în dosarul Caracal. Gheorghe Dincă, otrăvit. Cine a dat ordinul
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro