În sezonul-COVID, românii se simt în siguranță în paradisul zeilor, chiar dacă cele mai populare zone din Grecia au început deja să se aglomereze. Folosind frontiera terestră ori calea aeriană, oamenii au plecat să petreacă la prețuri mici, însă drumul până acolo a fost lung și îngreunat ba de numărul mic de angajați ai DSP din aeroporturi, ba de formalitățile din vamă. Situația a fost comentată și de Rareș Bogdan, care a lansat o ipoteză în acest caz. Europarlamentarul promite că va ridica problema în Comisia Europeană și îl cheamă pe ambasadorul grec la București pentru a da explicații.
Înainte ca drumul spre greci să fie întins, Ministerul Afacerilor Externe menționa că autoritățile elene pot modifica oricând condițiile de intrare pe teritoriul Greciei, în funcție de infectările care vor fi înregistrate pe parcurs. Turiștii români au fost obligați să completeze un formular în format elecronic înainte de a-și părăsi țara. Întârzierile și-au făcut loc însă și la vamă, și în aeroporturi, iar unele reguli au fost schimbate din zbor.
Pasagerii români care au aterizat zilele trecute pe Aeroportul Heraklion din Creta au avut parte de un tratament unic din partea autorităților: au fost testați, fără a li se oferi o explicație. Măsura a fost surprinzătoare, în contextul în care oamenii legii au asigurat anterior că posibilitatea ca turiștii să fie testați pentru COVID-19 este ”foarte mică”.
Tulburat de cele întâmplate a fost și Rareș Bogdan. Liberalul s-a arătat deranjat de atitudinea autorităților vamale, declarând că românii sunt supuși unor discriminări: „Am ajuns la Bruxelles și mă voi adresa chiar astăzi Comisiei Europene și voi cere să oprească tratamentul inuman la care sunt supuși românii la frontierele grecești! Cum este posibil așa ceva? Peste 500 de mii de români tranzitează anual granițele Greciei, iar turiștii noștri pe zona estivală sau culturală aduc acestei țări încasări de 1 miliard de euro în câteva luni!