În foarte multe țări, unul dintre cele mai consumate și mai apreciate fructe de mare, o reprezintă creveții. Ei pot fi consumați în diverse moduri, cum ar fi: ca aperitive, în salate, la prepararea supelor, ca feluri principale și mai nou, chiar și ca ingredient pentru pizza.
Iubitorii de creveți, cei cărora le plac foarte mult creveții și adoră că îi pot prepara rapid, au mereu o pungă în congelator. Combinația de unt și usturoi în prepararea creveților este potrivită chiar și pentru cele mai rafinate gusturi. Toate acestea sunt raiul pe pământ când îmbracă niște creveți suculenți.
Această rețetă de creveți prăjiți în unt, cu usturoi și pătrunjel, poate fi servită la cină, deoarece se face rapid, fiind cea mai bună idee mai ales pentru serile când ieși târziu de la serviciu și nu ai altă alternativă.
Pentru a prepara această rețetă de creveți prăjiți în unt, trebuie să respectăm următorii pași:
Se va începe cu curățarea creveților. Trebuie să îi decorticăm până la codiță sau în întregime. După ce au fost decorticați, se crestează crevetele cu cuțitul pe spate, pentru a îndepărta vena neagră. Apoi se spală creveții.
Se încinge o tigaie, în care se adaugă untul, care se lasă să se topească și apoi să se încingă, până nu mai spumegă. Se curăță cei trei căței de usturoi, apoi se zdrobesc cu lama unui cuțit și se adaugă în untul încins. Când aroma acestuia te învăluie, se pun și creveții în tigaie. peste unt și usturoi. Se lasă la prăjit până se fac rozalii, dar nu mai mult de 4-5 minute, deoarece aceștia se vor întări).
După ce creveții s-au prăjit, se adaugă zeama de la limetă se poate adaugă și zeamă de lămâie clasică, deoarece sunt asemănătoare la gust, însă lămâile verzi au și o ușoară tentă dulce amăruie). Apoi se asezonează totul cu sare și piper.
Creveții se scot din tigaie și se pun în farfurie. Se toarnă peste ei sosul de unt, usturoi și limetă. Cei care preferă patrunjelul, pot orna preparatul cu pătrunjel proaspăt, tocat. iar cei care preferă mujdeiul de usturoi, pot răsturna creveții în mujdei.