Rețetă de spaghete carbonara. Sfaturi inedite pentru un sos fenomenal

Rețetă de spaghete carbonara. Sfaturi inedite pentru un sos fenomenal .

Această rețetă de spaghete carbonara, făcută în casă este mult mai bună decât cea făcută la restaurant. Pentru a prepara această rețetă este nevoie, printre altele, de bacon sau de pancetta. Cu doar câteva ingrediente se poate obține ceva gustos și sățios. Această rețetă inspirată pe la Jamilacuisine este foarte simplă.

Rețetă de spaghete carbonara. Sfaturi inedite pentru un sos fenomenal

Pentru a prepara această rețetă de paste carbonara, avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 grame spaghete
  • 200 grame bacon
  • 100 grame parmezan
  • 2 ouă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 gălbenușuri
  • sare
  • piper

Modul de preparare al rețetei de paste carbonara

Pentru început se va tăia bacon-ul în bucățele mai mici și se va pune înapoi în farfurie. Se poate folosi orice fel de bacon sau de pancetta, chiar și bacon din carne de curcan, pentru cei care nu consumă carne de porc.

Se pun pastele la fiert într-o oală cu apă în care s-a pus sare în prealabil. Pastele se adaugă în oală, abia când apa începe să fiarbă. Ele se răsucesc și pe aruncă în oală, după care se împing cu o lingură, pentru a le ajuta să se scufunde. Este recomandat să se folosească paste italienești, indiferent de marcă, sau paste realizate din făină din grâu dur, care sunt incomparabil mai bune, chiar dacă sunt puțin mai scumpe. Pastele se lasă la fiert aproximativ 10 minute, sau conform instrucțiunilor de pe ambalajul acestora.

Spaghete carbonara într-o farfurie.
Rețetă de spaghete carbonara. Sfaturi inedite pentru un sos fenomenal.

Prepararea sosului pentru spaghetele carbonara

Cât timp fierb pastele, se pune o tigaie pe foc, în care se adaugă uleiul de măsline, se adaugă și bacon -ul și se amestecă ușor. Bacon-ul se va căli până va deveni crocant. Când este gata se oprește focul și se va pune bacon-ul într-un bol, cu tot cu grăsime. Dacă se folosește bacon de porc care are foarte multă grăsime, se scurge grăsimea și se lasă doar 2-3 linguri.

Pentru a realiza sosul pentru carbonara, se vor pune ouăle într-un bol, peste ele se vor adăuga și cele două gălbenușuri și se amestecă cu un tel. Se adaugă piper proaspăt râșnit, deoarece are aromă mult mai intensă decât cel deja râșnit. Se adaugă parmezanul sau pecorino romano. Se păstrează puțin parmezan pentru a decora la sfârșit. Se amestecă bine și se adaugă și bacon-ul care este puțin călduț și se amestecă.

Finalizarea rețetei de paste carbonara

După ce au fiert pastele se scurg de apă. Se oprește puțină apă din cea în care au fiert pastele și se va pune separat, pentru a dilua sosul la sfârșit.

Pastele fierte se pun peste sos și se amestecă bine, pentru a combina totul. La sfârșit se adaugă puțină apă în care au fiert pastele, pentru a obține un sos frumos și cremos. La prepararea pastelor carbonara, nu se pune smântână. Secretul unui sos fenomenal este dată de cremozitatea sosului, care este dată de ou și parmezan. Se decorează cu parmezan și piper.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI