08 mai 2020 | 15:22

Prăjitura Vânt spaniol. Are un nume ciudat, dar desertul este inimaginabil de delicios

Știri generale
Prăjitura Vânt spaniol. Are un nume ciudat, dar desertul este inimaginabil de delicios
Prăjitura Vânt spaniol. Are un nume ciudat, dar desertul este inimaginabil de delicios

Prăjitura ”Vânt spaniol” este una foarte apreciată. Are un nume puțin ciudat, care vine, probabil din cauza aromelor care se îmbină plăcut, ca o boare catalană. Acest desert inspirat de pe site-ul bucătăraș.ro este unul inimaginabil de delicios.

Prăjitura Vânt spaniol. Are un nume ciudat, dar desertul este inimaginabil de delicios

Mai multe straturi de foi, cu creme cu texturi diferite și arome de vanilie și ciocolată care se îmbină. Baza este un blat din pandișpan de cacao, peste care se pune o cremă de unt vanilată. Peste bază se pune foaie de bezea pufoasă, peste care se pune un mousse de ciocolată, la fel de pufos. Iar ultimul strat este de frișcă presărată cu fulgi de ciocolată. Astfel, masa va fi invadată de un vânt spaniol.

Ingrediente:

Blat de cacao:

  • 6 ouă
  • 6 lingyri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 3 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare

Foaie de bezea:

  • 8 albușuri
  • 400 grame zahăr
  • 1 lingură oțet
  • un praf sare
O bucată din prăjitura Vânt spaniol pe o farfurie.

Prăjitura Vânt spaniol. Are un nume ciudat, dar desertul este inimaginabil de delicios.

Crema de unt:

  • 8 gălbenușuri
  • 1 praf budincă de vanilie
  • 8 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 500 mililitri lapte
  • 250 grame unt

Mousse de ciocolată

  • 300 grame smântână pentru frișcă
  • 200 grame ciocolată

Deasupra:

  • 150 grame smântână pentru frișcă
  • fulgi de ciocolată

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul de cacao se separă albușurile de gălbenușuri. Se freacă gălbenușurile cu sarea, după care se adaugă uleiul în fir subțire, apoi apa. Se mixează albușurile până devin o bezea tare. Se adaugă zahărul treptat și se mixează până acesta se topește. Peste bezea se adaugă gălbenușurile, amestecând încet cu o spatulă.

În compoziția obținută se încorporează făina care a fost amestecată cu cacaoa, amestecând încet de sus în jos. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor, verificând cu scobitoarea dacă este gata, apoi se scoate și se lasă să se răcească.

Foaia de bezea

Pentru a prepara foaia de bezea, se bat albușurile spumă, cu praful de sare, până se obține o bezea tare care nu curge din vas. Se adaugă treptat zahărul și lingura de oțet și se bare până se topește zahărul și bezeaua devine tare.

Se va coace în aceeași tavă în care a fost copt blatul de cacao. Tava se va tapeta cu hârtie de copt, peste care se va întinde bezeaua. Se va coace până va căpăta o culoare maronie deasupra. Când este gata se scoate din tavă cu tot cu hârtia de copt și se lasă să se răcească.

Crema de unt și mousse-ul de ciocolată

Pentru a prepara crema de unt, se freacă gălbenușurile cu zahărul. Peste ele se adaugă budinca de vanilie, făina și laptele. Se amestecă bine și se pune pe foc, amestecând continuu. Se fierbe până se îngroașă. apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se freacă spumă untul și se adaugă treptat în crema de budincă, amestecând până se omogenizează.

Pentru a prepara mousse-ul de ciocolată se va bate smântâna până începe să se întărească, iar dacă aceasta este deja îndulcită, nu se va mai adăuga zahăr. Se topește ciocolata în cuptorul cu microunde și se adaugă peste frișcă. Se bate până frișca devine tare și se omogenizează cu ciocolata.

Ansamblare

Într-o tavă se va pune blatul de cacao, iar peste el se va întinde crema de unt. Peste ea se va răsturna foaia de bezea, cu tot cu hârtia de copt, apoi se dezlipește hârtia și se întinde mousse-ul de ciocolată. Restul de frișcă se va bate și se va pune deasupra. Se ornează cu fulgi de ciocolată presărați sau ciocolată răzuită.

Parteneri
Igor Cuciuc, declarații sfâșietoare după ce și-a pierdut fiica:” De ce Doamne…”
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spune Rusia despre atacul Ucrainei cu rachete americane ATACMS
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut loc între ele! 'Să vă fie rușine!'
Unica.ro
Vânt, ploaie și ninsoare până sâmbătă seara, inclusiv în București
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Anunț pentru românii cărora le expiră buletinele. Decizia venită marți, 19 Noiembrie
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
RUSIA, PREGĂTIRI de RĂZBOI ATOMIC! Au început să deschidă adăposturile
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro