Ruladă din foi Lica: desertul senzațional de care nu te poți dezlipi

Ruladă din foi Lica: desertul senzațional de care nu te poți dezlipi
Ruladă din foi Lica: desertul senzațional de care nu te poți dezlipi.

Această rețetă de ruladă cu foaie de napolitană și cremă este o ruladă rapidă, de mare efect și super bună. Rezultatul final este senzațional. Este o rețetă foarte veche, care duce cu gândul la copilărie, mai ales că are și nucă de cocos. Dacă rețeta este respectată întocmai, rezultatul nu va întârzia să apară.

 Ruladă din foi Lica: desertul senzațional de care nu te poți dezlipi

Pentru a prepara acest desert senzațional, de care nu te poți dezlipi, inspirat de pe bucătăraș.ro, sunt necesare următoarele Ingrediente:
  • 600 g zahăr
  • un pachet mare de foi de napolitană Lica (conține 5 foi)
  • 750 ml apă + 10 linguri apă
  • 400 g biscuiți petit beurre
  • 1 pachet unt 65 % grăsime
  • 300 g lapte praf Rarăul
  • 100 g nucă de cocos

Modul de preparare a desertului: rulada din foi Lica

Acest desert, are două tipuri de creme, care se vor prepara separat.

Modul de preparare a Cremei 1

Pentru început se caramelizează o cană cu zahăr, de aproximativ 300 grame. Se stinge cu 3 căni de apă, aproximativ 750 mililitri. Următorul pas constă în adăugarea celor 400 de grame de biscuiți petit beurre, care au fost pisați mărunt. Compoziția obținută se va întinde fierbinte pe foaia de napolitană, fiind atenți să punem în proporții aproximativ egale pe toate cele 5 foi de napolitană. Acest pas se face foarte rapid, pentru ca crema să nu se răcească, deoarece se va întări. În caz că se răcește, aceasta se va reîncălzi, adăugând puțină apă. Cremele se pun pe partea neteda a foilor.

Se vor acoperi cele 5 foi cu o folie și apoi cu o față de masă, pentru a se înmuia cât timp se va pregăti a doua cremă. Atenție când cumpărați foile Lica, deoarece dacă foile Lica sunt destul de grosuțe, va fi mai greu să fie rulate.

Ruladă din foi Lica desert
Ruladă din foi Lica: desertul senzațional de care nu te poți dezlipi.

Modul de preparare a Cremei 2

Crema a doua se va obține prin fierberea unei căni de zahăr, care are aproximativ 300 grame, cu 10 linguri de apă. Peste acestea se va adăuga un pachet cu unt. Se dă deoparte și se adaugă 300 grame de lapte praf și 100 de grame de nucă de cocos. Se amestecă foarte bine.

Crema fierbinte se pune peste cealaltă cremă și se întinde rapid pentru a nu se răci. La fel ca și la cealaltă cremă, dacă aceasta se răcește, se va încălzi cu puțină apă.

Modul de ansamblare al prăjiturii

Imediat după ce se pune a doua cremă caldă, foile se vor rula. Acest pas este cam cel mai greu din toată rețete. Ruladele se vor înfolia și se vor lăsa la rece pentru câteva ore, apoi se vor porționa.

Pentru rezultate garantate trebuie să se facă totul destul de rapid, astfel cremele să fie întinse cât sunt fierbinți ca foia să se poată înmuia, pentru ca apoi să poată fi rulată cu ușurință.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI