Guvernul britanic nu ține cont de o petiție care a adunat 6 milioane de semnături contra Brexit. Pe modelul PSD, care de fiecare dată când este criticat invocă faptul că a fost ales prin vot democratic, Guvernul britanic refuză revocarea Articolului 50, cu privire la notificarea Uniunii Europene de intenția de a părăsi blocul comunitar.
Oficialii din Marea Britanie susțin că numărul celor care au votat la referendumul pentru Brexit este mult mai mare decât al celor care au semnat pentru petiția împotriva ieșirii din UE, fapt pentru care nu au niciun motiv să țină cont de ea.
„Acest guvern nu va revoca Articolul 50. Vom onora rezultatele referendumului din 2016 şi vom lucra alături de parlament pentru a ajunge la un acord care va asigura că vom părăsi Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat emis de Departamentul pentru Ieşirea din UE, care a precizat că anularea Brexit „ar submina atât sistemul democratic cât şi încrederea acordată de milioane de votanţi guvernului.”
Deși nu contestă că petiția pentru anularea Articolului 50 a fost votată de un număr impresionant de persoane, Guvernul britanic invocă cele 17,4 milioane de persoane care au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană. „Guvernul susţine acest angajament. Revocarea Articolului 50 ar încălca promisiunea făcută de guvern poporului britanic, nu ar respecta instrucţiunile unui vot democratic şi ar reduce încrederea în democraţia noastră”, mai scrie în comunicat.
Petiția pentru revocarea Articolului 50, cu privire la notificarea Uniunii Europene de intenția de a părăsi blocul comunitar, a fost semnată de aproape 6 milioane de oameni, devenind cea mai susținută petiție din istoria Camerei Comunelor. Având în vedere că a depășit pragul de 100.000 de semnături, aceasta va fi dezbătută luni în Camera Comunelor.
„Guvernul va continua să ceară realism, orice opţiune luată în considerare trebuie să fie livrabilă în negocierile cu UE”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Ieşirea din UE.