Ce cred politicienii români despre Brexit. Iohannis și Tăriceanu și-au spus părerile

Ce cred politicienii români despre Brexit. Iohannis și Tăriceanu și-au spus părerile
Negocierile cu privire la Brexit continuă

Politicienii români și-au spus părerile cu privire la Brexit. Președintele Klaus Iohannis a declarat că ar fi bine ca britanicii să decidă înainte de alegerile europarlamentare, precizând că „un hard Brexit e problematic pentru Marea Britanie.”

Un punct de vedere cu privire la Brexit a oferit și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a postat un mesaj pe contul personal de Twitter. „UK, vă rog, amânaţi Brexit pentru totdeauna. Oricât de imperfectă ar putea fi Uniunea, putem lucra împreună pentru a o îmbunătăţi”, a scris Tăriceanu pe rețeaua de socializare.

Klaus Iohannis speră ca britanicii să se hotărască mai repede cu privire la Brexit

Șeful statului a declarat, la Bruxelles, că sunt 3 variante pentru Brexit: 22 mai – înaintea alegerilor europarlamentare, 30 iunie – varianta propusă de Marea Britanie și amânarea ieșirii din UE.

„Cam toţi ne dorim să îi ajutăm, dar trebuie să ajungă şi britanicii la o concluzie. Am mai spus că trebuie o ieşire ordonată. Un hard Brexit e problematic pentru Marea Britanie, dar nici nouă nu ne convine, pentru că vrem să construim o relaţie bună pe viitor şi vrem să începem cu dreptul, nu cu stângul. Cred că o să fie o discuţie deschisă spre găsirea unei soluţii, măcar pe moment acum”, a declarat Klaus Iohannis.

Petiție online pentru anularea Brexit-ului

Între timp, peste 800.000 de oameni au semnat o petiție online prin care se cere anularea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Site-ul, care este unul guvernamental, a picat în numai câteva ore de la lansare.

„Site-ul de petiţii are câteva probleme tehnice şi lucrăm pentru a-l pune din nou pe picioare cât se poate de repede. Site-ul a picat din cauza numărului mare de oameni care doreau să semneze”, a declarat un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI