8 septembrie, Nașterea Maicii Domnului sau Sf. Maria Mică. Ce e interzis și ce e bine să faci în această zi

8 septembrie, Nașterea Maicii Domnului sau Sf. Maria Mică. Ce e interzis și ce e bine să faci în această zi
8 septembrie, Nașterea Maicii Domnului sau Sf. Maria Mică

Sărbătoare importantă pentru credincioșii ortodocși! Pe 8 septembrie este sărbătorită Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului. În popor circulă o serie de tradiții și superstiții pe care credincioșii are trebui să le aibă în vedere în această zi de sărbătoare.

Nașterea Maicii Domnului sau Sf. Maria Mică. Ce nu e bine să faci

Pe 8 septembrie, în fiecare an, Nașterea Maicii Domnului este prăznuită de Biserica Ortodoxă. Sărbătoarea mai este cunoscută în popor și sub numele de Sfânta Maria Mică.

În această zi, se transmit mesaje de urări pentru cei care își sărbătoresc onomastica, Marian și Maria, și în funcție de zonă se respectă anumite tradiții.

Dar mai sunt și superstiții, obiceiuri, care deși nu sunt scrise pe hârtie, este bine să fie respectate de toată lumea.

Așadar, una dintre superstițiile care circulă în cultura populară se referă la foc. Și anume, în această zi, nu este bine să aprinzi focul în casă, căci se spune că acest lucru va aduce ghinion și boală.

Evident în această zi de sărbătoare sunt interzise activitățile ce țin de munca în gospodărie. Bărbații nu au voie să meșterească, iar femeile nu au voie să spele, coase. În caz contrar, se spune în popor că se va atrage răul asupra lor și a familiei lor.

Nașterea Maicii Domnului sau Sf. Maria Mică. Ce e interzis și ce e bine să faci în această zi
Nașterea Maicii Domnului sau Sf. Maria Mică

Nașterea Maicii Domnului sau Sf. Maria Mică. Ce e bine să faci

Tot în cultura populară se mai spune că este bine să împarți struguri și prune pentru sufletul morților, astfel încât acestora să le fie iertate păcatele.

Femeile care își doresc foarte mult un copil, sunt sfătuită să încerce în această duminică să se roage cu mai multă prisosință la Maica Domnului, să le ajută să aibă o sarcină ușoară și un copil sănătos. Același lucru este valabil și pentru cei care vor să se căsătorească și să își întemeieze propria familie.

Este bine ca în fiecare casă, pe 8 septembrie, să existe o candelă aprinsă. Este un semn de preamărire a Maicii Domnului, dar și un semn care alungă spiritele rele.

Există și o rugăciune pentru Maica Domnului, care nu trebuie să lipsească din casa și sufletul oricărui creștin, care se poate găsi pe portalul doxologia.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI