Facturile devin din ce în ce mai mari la energie electrică. Majoritatea românilor abia mai țin pasul cu scumpirile și se gândesc din ce în ce mai des la trucuri care să îi ajute să economisească. Ai mai jos câteva opțiuni care îți vor fi de mare folos și care te vor face să plătești mai puțin la final de lună la energie electrică. Specialiștii vin cu sfaturi extrem de utile pentru toți oamenii care încearcă să țină pasul cu cheltuielile de zi cu zi.
Facturile sunt din ce în ce mai mari la energie electrică. Oamenii sunt îngrijorați că nu vor putea ține pasul cu cheltuielile, motiv pentru care caută opțiuni pentru a face economie. Poți să nu mai ai bătăi de cap și să te bucuri de o factură mai mică la final de lună.
Ai pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) un comparator cu oferte care te poate ajuta în cazul în care ești nemulțumit. La un consum mediu de aproximativ 600 kwh factura la energie poate să fie și de peste 1.000 de lei la un furnizor de top.
Pe comparatorul ANRE găsești oferte pentru același consum pe care se poate să plătești în jur de 400 de lei. Cel mai bine este să schimbi stilul de viață. Mai exact, există unele obiceiuri care să te ajute să ai o factură mai mică.
1. Electrocasnice: frigiderul, aerul condiționat și mașina de spălat sunt cele care consumă cel mai mult. O soluție ar fi să cumperi produse electronice din gama superioară a eficienței energetice (A +++)
2. Becuri LED: schimbă becurile din casă care consumă mult cu cele de tip LED care te vor ajuta să scazi facturile.
3. Televizor: nu mai uita televizorul sau alte aparate în priză atunci când pleci pentru o perioadă lungă de timp. Acestea consumă curent chiar și când se află pe stand-by.
4. Încărcătoare: nu este recomandat să lași încărcătoare în priză pentru că vor consuma curent chiar dacă nu sunt conectate la un device.
5. Becuri aprinse: evită să mai lași becuri aprinse mult timp atunci când nu ești în camera luminată. Stinge becurile imediat ce părăsești încăperea.
6. Mașina de spălat: puține gospodine sunt atente la un asemenea detaliu. Spălatul hainelor la o temperatură joasă îți aduce o factură mai mică la curent. Apa caldă necesită mai multă putere pentru mașina ta.
7. Temperatura frigiderului: este indicat să lași temperatura frigiderului la 4-5 grade Celsius. O temperatură mai joasă duce la creșterea consumul de energie electrică.