6 alimente pe care nu este bine să le speli niciodată. Mulți fac greșeala de a le băga sub jetul de apă

6 alimente pe care nu este bine să le speli niciodată

Dintre bunele practici de igienă necesare în toate casele, sunt deosebit de relevante curățarea, dezinfectarea, dacă este cazul, și spălarea alimentelor, îndeosebi în această perioadă. Măsura de prevenție, impusă în orice circumstanță, are, însă, și o serie de excepții.

6 alimente pe care nu este indicat să le speli înainte de a le consuma. Își schimbă gustul complet

Una dintre regulile igienei spune că toate ingredientele care intră în compoziția mâncărurilor trebuie spălate cât mai bine înainte de a fi preparate. Obiceiul, de altfel benefic pentru sănătatea noastră, nu este valabil și pentru alimentele de mai jos, ele pierzându-și din proprietăți la contactul cu apa.

Carnea de pasăre și pește

Cei care cresc păsări la curte, ori chiar unii bucătari, sunt de părere că acest gest de a spăla puiul este inutil, ba chiar ”dăunător” gustului său. Astfel, s-au născut două variante contradictorii. Cercetătorii spun, totuși, că această carne nu trebuie spălată înainte de a fi preparată.

6 alimente pe care nu este bine să le speli niciodată. Mulți fac greșeala de a le băga sub jetul de apă
Piramida alimentară, o reprezentare grafică, sub forma unui triunghi, a standardelor nutriționale, ce indică cantitățile și tipurile de alimente necesare zilnic pentru menținerea stării de sănătate

Mai mult, eventualele bacterii nu doar că nu sunt eliminate, dar se pot răspândi în întreaga bucătărie, inclusiv pe suprafețele curate, sporind riscul contaminării. Cât despre pește, păstrat în apă, acesta ajunge, în scurt timp, să nu mai aibă gust.

Carnea roșie

La fel stă situația și în cazul cărnii roșii. Practic, atunci când scufundați bucățile de carne ori le treceți printr-un jet de apă, nu faceți altceva decât să le adăugați umelează în plus, lucru care afectează gustul alimentului.

Salata și produse prespălate

În cazul în care pe ambalajul produselor este marcat faptul că acestea au fost spălate în prealabil sau nu necesită spălare, este cazul să respectați precizările.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI