23 ian. 2024 | 09:54

5 cutremure de peste 5 grade Richter în doar câteva ore. Este dezastru, sunt zeci de răniți

News
5 cutremure de peste 5 grade Richter în doar câteva ore. Este dezastru, sunt zeci de răniți
5 cutremure de peste 5 grade Richter în doar câteva ore

Un lanț de seisme majore a provocat pagube uriașe. Cele 5 cutremure de peste 5 grade Richter au lovit în doar câteva ore. Din primele informații, sunt zeci de răniți.

5 cutremure de peste 5 grade Richter s-au produs în doar câteva ore

Este stare de alertă după producerea unui lanț de seime, cinci dintre cutremure având magnitudine peste 5 grade Richter, în doar câteva ore, de-a lungul graniței dintre China și Kârgâzstan.

Regiunea a fost zguduită de un prim cutremur, ce a avut o magnitudine de 6,7, produs la o adâncime de doar 10 kilometri, potrivit INFP. Au urmat numeroase replici, cinci dintre ele având peste 5 grade pe scara Richter.

Surse CNN au încadrat seismul la 7,1 grade. Cutemurul a lovit o zonă muntoasă a regiunii Xinjiang, din vestul Chinei. Potrivit primelor informații transmise de presa de stat, sunt zeci de răniți, seismul fiind resimțit și în țări din Asia Centrală aflate la sute de kilometri distanță.

Sute de salvatori, mobilizați

Potrivit agenției de știri de stat Xinhua, mișcarea seismică a lovit zona de graniță cu Kârgâzstan, la scurt timp după ora locală 2 a.m.

Două case s-au prăbușit, iar două linii electrice majore din apropierea epicentrului au fost doborâte.

Autoritatea feroviară din Xinjiang a izolat imediat rutele în zonele afectate de cutremur și a suspendat 27 de trenuri, a informat Xinhua.

Trei persoane au fost spitalizate într-o localitate aflată la 26 de kilometri de epicentru, a informat postul de stat CCTV. Un copil a fost salvat de sub dărâmături, a spus postul de radio. Sunt zeci de răniți.

Aproape 200 de salvatori au fost trimiși în zona cutremurului, iar alte câteva sute se pregătesc să intervină, a transmis Xinhua.

Te-ar putea interesa și: Ziua și cutremurul în România! Gheorghe Mărmureanu, sfat pentru Sofia Vicoveanca, speriată că stă într-un bloc cu bulină roșie. Ce ne așteaptă în 2024 EXCLUSIV

5 cutremure de peste 5 grade Richter în doar câteva ore. Este dezastru, sunt zeci de răniți

Foto: Profimedia

Seismul a fost resimțit la sute de kilometri distanță

Peste 50 de replici peste magnitudinea 3 au fost raportate marți la ora 11 a.m., potrivit Centrului de rețele de cutremur din China, administrat de stat.

Videoclipurile postate de locuitorii din Xinjiang pe rețelele de socializare chineze arată stâlpi de iluminat care se leagănă și se prăbușesc și oameni care se adăpostesc afară, pe străzi, înveliți în jachete și pături de iarnă, în timp ce temperaturile peste noapte au scăzut până la -10 grade Celsius.

În Kazahstan, locuitorii celui mai mare oraș al țării, Almaty, au fugit din case și s-au adunat afară, în ciuda vremii rece, unii îmbrăcați în pijamale și papuci, a informat Reuters. Cutremurul a fost simțit și la distanță până în Uzbekistan, a informat Reuters.

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Andrei Caramitru îi umilește pe românii care câștigă mai puțin de 1.500 de euro
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
VERDICT FINAL pentru Simona Halep: NU mai are nevoie să mai aibă niciun clasament
Capital.ro
Un nou tip de bursă pentru elevi | Anunţul Ministerului Educaţiei
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
CALCUL pentru PENSIE! MODELUL pentru RECALCULARE de la Casa de PENSII
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro