5 ani de când polițistul Bogdan Gigină a murit din cauza lui Gabriel Oprea. Ce spune Europol acum

5 ani de când polițistul Bogdan Gigină a murit din cauza lui Gabriel Oprea. Ce spune Europol acum

În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină făcea partea dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea când a murit în urma unui accident nedrept. Ce spune Europol la cinci ani de la tragedie?!

S-au împlinit 5 ani de la moartea lui Bogdan Gigină

20 octombrie 2015, ora 19:00. Bogdan-Cosmin Gigină pleacă în ultima sa misiune de serviciu. Are doar 28 de ani şi o soţie care îl aşteaptă acasă. Face parte, însă, dintr-un dispozitiv de însoțire a ministrului Oprea Gabriel, care precedează în trafic autoturismul în care se află ministrul. Este pe motocicletă şi goneşte cu 84 de km/h. Plouă şi nu reuşeşte să vadă obstacolul de pe şosea. Izbit violent pe şosea, acesta nu mai are nicio şansă la viaţă.

În urma tânărului au rămas o familie îndurerată, prieteni care încă îl plâng şi persoane vinovate care nu au plătit nici acum pentru greşelile făcute. Cazul care a zdruncinat România în urmă cu cinci ani nu a fost încă finalizat.

“În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulație pe o stradă din municipiul București, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrala, consecință a unui traumatism cranio-cerebral și facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul.

La momentul producerii accidentului, victima Gigina Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuință să”, scrie în dosarul întocmit de DNA.

5 ani de când polițistul Bogdan Gigină a murit din cauza lui Gabriel Oprea. Ce spune Europol acum
5 ani de când polițistul Bogdan Gigină a murit din cauza lui Gabriel Oprea. Ce spune Europol acum

Ce spune Europol acum despre moartea poliţistului

S-au împlinit cinci ani de la tragicul eveniment, motiv pentru care colegii poliţistului dispărut prea devreme dintre noi au postat un mesaj emoţionant pe pagina de Facebook Europol.

“Era seara zilei de 20 octombrie 2015, când colegul nostru Bogdan Gigină din cadrul Brigăzii Rutiere făcea parte din dispozitivul de însoțire a fostului ministru de interne Oprea Gabriel, care se deplasa la domiciliu. A fost ultima sa misiune aici pe pământ, iar din cauza aroganțelor și prerogativelor pe care și le-a însușit ex-ministrul, o familie își plânge acum copilul.

Trebuie să reiterăm faptul că ministrul Oprea și-a conferit, în mod discreționar, drepturi neprevăzute de cadrul legal, drepturi a căror exercitare a presupus punerea unor polițiști rutieri în situații de risc sporit, și totodată, a impus că deplasarea echipajelor de poliție rutieră să se facă în regim de viteză sporită și cu un potențial ridicat de producere de evenimente rutiere, situație care a condus la decesul colegului nostru.

Astăzi comemorăm 5 ani de când colegul nostru , Bogdan Gigină a trecut în neființă în urma acelui tragic accident, sub privirile îngrozite ale colegilor săi. Sunt 5 ani în care familia, colegii și cei apropiați au așteptat în zadar ca cei care se fac vinovați de moartea acestuia, să răspundă în fața legii, însă mai e cale lungă până ce instanța se va pronunța în acest dosar.

Odihnește-te în pace, drag coleg!”.

Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în mai 2018 pentru ucidere din culpă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI