5 alimente pentru o memorie excelentă. De 3 dintre ele nu aveai habar până acum

5 alimente pentru o memorie excelentă. De 3 dintre ele nu aveai habar până acum

Ritmul alert în care trăim, mereu pe fugă, încercând să ne strecurăm printr-o multitudine de sarcini zinilce, ne obosește adesea și ne face să ne pierdem puterea de concentrare. Dacă la medic, însă, nu s-au identificat anumite cauze organice, ce este la mijloc? Conform specialiștilor, problemele se pot rezolva cu ajutorul alimentației și al stilului de viață.

5 alimente care îmbunătățesc memoria

Avocado

Un studiu realizat în Africa de Sud a demonstrat că avocado mărește numărul de neurotransmițători din creier, reducând inflamația la nivelul celulelor. Avocado, mai apropiat de fructe decât de legume, este plin de grăsimi și are o cantitate semnificativă de vitamina K.

Pește

Specialiștii recomandă consumul de pește bogat în acizi grași omega-3, cum ar fi păstrăvul sau somonul, căci 70% din creier este format din grăsimi, combustibil pe care corpul îl folosește pentru a funcționa corect.

5 alimente pentru o memorie excelentă. De 3 dintre ele nu aveai habar până acum
Piramida alimentară indică cantitățile și tipurile de alimente necesare zilnic pentru menținerea stării de sănătate

Spanac

Spanacul este o sursă excelentă de vitamina K, conține vitamina A și ajută la reducerea inflamației de la nivelul celulelor creierului.

Turmeric

Condimentul galben, plin de antioxidanți, stimulează hormonii care ajută celulele creierului și mărește fluxul de oxigen din creier.

Cafea

Studiile arată că oamenii au un nivel de atenție crescut după o ceașcă de cafea. În plus, consumul pe termen lung al acestei băuturi poate reduce riscul bolii Alzheimer.

Sfaturi pentru o dietă sănătoasă de viață

  • Faceți zilnic exerciții fizice, căci un stil de viață sănătos se bazează pe efort fizic susținut care să ardă din caloriile asimilate și să mențină greutatea corporală.
  • Fiți atenți la cantitatea alimentelor. Piramida alimentară nu menționează numărul de grame din fiecare aliment pe care ar fi de preferat să îl consumăm zilnic, dar cu ajutorul unui medic vă puteți aranja o dietă personalizată, perfectă pentru funcționarea la capacități maxime a organismului vostru.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI