Ritmul alert în care trăim, mereu pe fugă, încercând să ne strecurăm printr-o multitudine de sarcini zinilce, ne obosește adesea și ne face să ne pierdem puterea de concentrare. Dacă la medic, însă, nu s-au identificat anumite cauze organice, ce este la mijloc? Conform specialiștilor, problemele se pot rezolva cu ajutorul alimentației și al stilului de viață.
Avocado
Un studiu realizat în Africa de Sud a demonstrat că avocado mărește numărul de neurotransmițători din creier, reducând inflamația la nivelul celulelor. Avocado, mai apropiat de fructe decât de legume, este plin de grăsimi și are o cantitate semnificativă de vitamina K.
Pește
Specialiștii recomandă consumul de pește bogat în acizi grași omega-3, cum ar fi păstrăvul sau somonul, căci 70% din creier este format din grăsimi, combustibil pe care corpul îl folosește pentru a funcționa corect.
Spanac
Spanacul este o sursă excelentă de vitamina K, conține vitamina A și ajută la reducerea inflamației de la nivelul celulelor creierului.
Turmeric
Condimentul galben, plin de antioxidanți, stimulează hormonii care ajută celulele creierului și mărește fluxul de oxigen din creier.
Cafea
Studiile arată că oamenii au un nivel de atenție crescut după o ceașcă de cafea. În plus, consumul pe termen lung al acestei băuturi poate reduce riscul bolii Alzheimer.