19 feb. 2024 | 16:01

4 legume pe care să le pui în pământ la final de februarie. Te vei bucura de culturi excepționale

Sfaturi pentru grădinari
4 legume pe care să le pui în pământ la final de februarie. Te vei bucura de culturi excepționale
Legumele însămânțate în februarie vor beneficia de căldură și lumină suplimentare

Finalul acestei luni pentru grădinari este perioada propice unor noi culturi, mai ales că vremea ține cu noi. În acest sens, vorbim azi de cele 4 legume pe care să le pui în pământ la final de februarie, iar dacă faci asta, te vei bucura de culturi excepționale.

Este momentul propice pentru însămânțarea legumelor în februarie

Multe legume însămânțate în februarie vor beneficia de căldură și lumină suplimentare, mai ales că vremea ține cu noi. Orice însămânțare în aer liber în februarie se bazează pe faptul că solul este cald și prelucrabil. Cloștile sau pânza de protecție pentru horticultură pot ajuta la încălzirea solului mai devreme și pot oferi un mediu mai protejat de vremea fluctuantă din februarie.

Vezi și: Legumele care nu trebuie tăiate toamna din grădină. Rezistă toată iarna, iar anul viitor vei avea o recoltă de vis

Dacă planificați când să plantați legume în aer liber, este esențial să verificați temperatura solului, deoarece nici semințele, nici plantele tinere nu vor fi fericite în solul rece și umed, atrag atenția specialiștii. În același context, îți propunem să aflii care sunt cele 4 legume pe care să le pui în pământ la final de februarie.

Care sunt cele 4 legume pe care să le pui în pământ la final de februarie

Dacă ești pasionat de grădinărit și știi cam cum stau lucrurile, știi că finalul acestei luni este momentul în care poți cultiva anumite legume pentru a avea culturi excepționale. Este momentul în care va trebui să-ți pregătește pământul, să ai deja răsadurile gata și să te apuci de treabă. Dar, dacă te afli la început, experții îți spun care sunt cele 4 legume pe care să le pui în pământ la final de februarie:

Poți cultiva acum răsadurile de roșii

Roșiile sunt o cultură care poate fi semănată foarte devreme, în ianuarie sau chiar în decembrie, dar trebuie să asigurați multă căldură și lumină suplimentară pentru a obține răsaduri sănătoase. Odată cu luna februarie, este mult mai ușor de realizat pentru mulți grădinari să obțină plante de roșii puternice într-un propagator încălzit sau pe un pervaz însorit.

Vezi și: Nu planta porumb în grădină lângă aceste legume. Mulți români nu știu și strică recolta

Există atât de multe soiuri de roșii din care puteți alege, în ceea ce privește forma, mărimea și culoarea, și oricare dintre ele poate fi semănată în februarie. Atunci când plantați roșii, acoperiți semințele cu aproximativ un sfert de inch de compost și încercați să le oferiți temperaturi constante. Păstrați solul umed, dar nu prea înmuiat, și puneți răsadurile în ghivece în recipiente individuale atunci când au primul set de frunze adevărate.

Finalul de lună februarie propice pentru mazăre

Mazărea este o cultură extrem de populară, cultivată de secole, iar mazărea proaspăt recoltată este una dintre delicatesele de top ale unei grădini de legume. Există diferite varietăți care pot fi cultivate, cum ar fi tipurile de mazăre cu coajă sau cele precum mazărea de zahăr sau mangetout, pentru care se mănâncă păstăile. Cele mai timpurii tipuri de mazăre pot fi semănate în februarie.

În funcție de zona de rezistență, dacă solul este prelucrabil în februarie, le puteți semăna direct în grădină. Cu toate acestea, dacă solul este încă rece și umed, puteți semăna mazărea în interior mai devreme, pentru a evita ca aceasta să putrezească în solul de afară. Mazărea poate fi semănată în ghivece mici în februarie și germinată într-o seră sau pe un pervaz însorit pentru a fi plantată în aer liber odată ce temperatura solului crește.

La final de februarie, este momentul să cultivi castraveți

Castraveții sunt o cultură fantastică de cultivat acasă și, cu doar câteva plante, puteți culege castraveți toată vara. Castraveții sunt o cultură care poate fi începută mai devreme în casă, în februarie, dacă aveți căldură pentru a asigura semințele. Plantați semințele de castraveți în ghivece individuale, deoarece acestora nu le place perturbarea rădăcinilor care vine odată cu punerea în ghiveci. Puneți două sau trei semințe într-un ghiveci și subțiați răsadurile pentru a lăsa o singură plantă tânără și puternică de castraveți.

Vezi și: Ce legume să pui în grădină în noiembrie. Vei avea o recoltă bogată la primăvară

Semințele doresc temperaturi relativ calde și germinează rapid în condiții ideale. Dacă castraveții vor crește într-o seră caldă pe timpul verii, atunci începerea timpurie este o opțiune excelentă.
Dacă plantele vor merge undeva afară, sau într-un loc mai răcoros, cum ar fi un politunel neîncălzit, atunci o însămânțare mai târzie poate fi recomandabilă. În caz contrar, riscați ca plantele să stea prea mult timp în ghiveci până când vremea va fi suficient de caldă pentru a le pune în casa lor finală.

Cultivă țelină la final de februarie

Țelina de rădăcină este o legumă rădăcinoasă cu gust dulce, care necesită un sezon de creștere lung, așa că este foarte avantajos să semănați semințele din timp. Într-adevăr, înmulțirea poate fi puțin imprevizibilă în cazul țelinei, iar semințele sunt surprinzător de mici, așa că este de ajutor să încerci să fii consecvent cu mediul înconjurător. Semănați semințele în module sau în ghivece mici, chiar sub suprafață, deoarece semințele au nevoie de multă lumină pentru a germina.

Vezi și: Ingredientul banal din frigider pe care să îl pui la rădăcinile legumelor din grădină. Aşa vor creşte mari şi sănătoase

Așezați-le într-un propagator încălzit pentru a asigura o căldură constantă. Ghivecele sau modulele sunt avantajoase față de însămânțarea în tăvi, deoarece se va reduce orice perturbare a rădăcinilor în urma înmulțirii în ghiveci. Păstrați solul în mod constant umed și sperăm că ar trebui să germineze în trei săptămâni. Subțiați răsadurile la câte unul pe ghiveci sau modul, păstrați-le umede și așteptați până când temperaturile se încălzesc înainte de a le planta în grădină.

Concluzie

Deși ar putea părea greu, sau chiar dificil, nimic nu este greu dacă îți pui mintea la contribuție. Acum că ai aflat care sunt cele cele 4 legume pe care să le pui în pământ la final de februarie, nu mai ai altceva de făcut decât să te apuci de treabă.

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Serialul care face furori în toată lumea. Declarații exclusive ale actorilor
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Cutremur în România. Victor Ponta a primit verdictul. Ce au ordonat judecătorii
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro