04 aug. 2021 | 15:35

20 de alimente nebănuite pe care le poți congela, de fapt. Ce greșeală fac românii când le depozitează în frigider

Utile
20 de alimente nebănuite pe care le poți congela, de fapt. Ce greșeală fac românii când le depozitează în frigider
20 de alimente nebanuite pe care le poti congela, de fapt. Ce greseala fac romanii cand le depoziteaza in frigider

Mulți dintre noi nu știu că anumite alimente delicioase se pot congela, pentru a ne bucura în orice moment al anului de prospețimea și gustul lor divin. Pe lângă fructe de pădure sau avocado, există o paletă întreagă de alimente ce pot fi păstrate la congelator. Unele dintre ele sunt opțiuni total neașteptate, iar păstrate altfel, pot avea o durată de valabilitate mult mai lungă. Evită să le păstrezi la frigider. Despre ce alimente nebănuite este vorba. Iată o listă cu 20 de variante.

Avocado

Dacă nu intenționezi să mănânci avocado rămas, atunci congelează-l. Taie fructul în jumătate și bagă-l la congelator. Bucățile de avocado se vor înmuia, fiind perfecte pentru o rețetă de guacamole delicios.

Banane

Bananele prea verzi sau prea coapte nu trebuie aruncate. Mai bine congelează-le. Taie bananele felii, apoi așază-le într-un singur strat pe o foaie de copt și bagă-le în congelator. Acest truc este util mai ales dacă îți dorești bucăți de banane în smoothie sau cereale.

Fructe de pădure

Nu contează dacă sunt căpșuni, afine, zmeură sau mure – toate fructele de pădure îngheață bine. Optează pentru hârtie de copt, la fel cum ai procedat cu bananele, sau pune-le în cantități mici în pungi, apoi bagă-le la congelator.

Pâine

Deși pâinea este cea mai bună proaspătă, din păcate, mucegăiește destul de repede, în comparație cu soiurile din comerț, care conțin aditivi și conservanți. Dacă au trecut mai multe zile, în loc să arunci pâinea la gunoi, pune-o în congelator. Se decongelează rapid și cu siguranță nu vei observa o diferență dacă prăjești feliile de pâine.

Unt

Atâta timp cât îl congelezi înainte de data de expirare, untul poate fi păstrat aproximativ patru luni în congelator. Asigură-te că stă într-un recipient cu capac, pentru a nu împrumuta din mirosurile celorlalte alimente din congelator.

Cele mai bune soiuri de brânză ce pot fi congelate sunt cheddar, mozzarella, Colby, precum și brânzeturile de capră mai moi. Evită să congelezi opțiunile mai cremoase, cum ar fi brânza brie și camembert, caș, ricotta sau parmezan ras.

Ciocolată

Îți faci griji că ciocolata ta poate căpăta o culoare gri sau albă, în timp ce stă în dulap? Împachetează bucățile de ciocolată în folie de aluminiu și congelează-le. Totuși, trebuie să știi că ciocolata trebuie înghețată treptat. Înainte de a o băga în congelator, lasă ciocolata în frigider timp de 24 de ore.

Ouă

Ouăle pot fi păstrate la congelator, pentru un termen de valabilitate mai mare. Pentru asta, așază ouăle în recipiente în care ai pus un strop de sare sau zahăr și bagă-le la congelator.

Cumpărăm frecvent făină vrac din care luăm anumite porții pentru diferite preparate. Din nefericire, în făina rămasă apar adesea mici insecte. Pentru a evita acest lucru, congelează făina. Scoate făina din pungă și așază într-un recipient etanș cu cât mai puțin aer în el.

Ghimbir

Dacă îți place să cumperi ghimbir proaspăt, dar folosești puțin din el, încearcă să-l congelezi. Nu numai că termenul de valabilitate va fi mai lung (de la o lună la șase luni), dar este mult mai ușor să gătești ghimbirul înghețat.

Struguri

Deși congelarea castraveților, a salatei și a pepenelui nu este recomandată, strugurii – care conțin, de asemenea, în mare parte apă – îngheață foarte bine. De fapt, sunt o gustare grozavă în timp ce sunt încă înghețați.

Ierburi

Busuioc, oregano, mărar, pătrunjel, salvie, rozmarin și cimbru sunt ierburi ce pot fi congelate cu succes. Asigură-te că le-ai uscat bine după spălare.

Carne

Carnea crudă de toate soiurile – carne de vită, porc, pui, curcan, slănină, cârnați, friptură – se poate congela.

Lapte

În loc de o săptămână sau două în frigider, laptele congelat poate fi păstrat în siguranță în congelator timp de trei până la șase luni.

Nuci

Nucile sunt sănătoase, dar scumpe! Pentru a evita râncezirea nucilor, congelează-le. Migdalele, caju, castanele, alunele, nucile de macadamia, fisticul, toate pot fi congelate. Înfășoară-le în plastic înainte de ale pune într-o pungă pentru congelator.

Ceapă

Congelarea cepei nu doar că prelungește durata de viață de la două săptămâni până la opt luni, dar ceapa congelată nu te va face să lăcrimezi atunci când o tai.

Ardei

Fie că îți plac ardeii dulci sau condimentați, ambii se congelează foarte bine. Consistența se va schimba puțin, dar dacă folosești ardeii pentru gătit, nu vei observa nicio diferență.

Semințe

Semințele și nucile merg mână în mână, deci nu este de mirare că și semințele se pot congela – de la cânepă, floarea soarelui și dovleac până la semințe de mac și susan.

Supe și tocană

Ne place să facem supe și tocănițe nu doar pentru că sunt ușor de preparat și nu necesită foarte mult timp petrecut în bucătărie, ci și pentru că resturile sunt ușor de congelat.

 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro