Alimente pe care trebuie să le consumi la plajă, obligatoriu. Românii greșesc enorm când le ignoră în vacanțe

Alimente pe care trebuie să le consumi la plajă, obligatoriu. Românii greșesc enorm când le ignoră în vacanțe
Alimente pe care trebuie să le consumi la plajă

Românii fac multe greșeli atunci când aleg să meargă la plajă și să petreacă acolo multe ore. Ce trebuie să consumi în acest cadru și care sunt regulile pe care le ignoră toată lumea în vacanță? Nu ar trebui să mai faci asta.

Alimente pe care să le consumi la plajă

Mulți exagerează cu statul la soare în speranța unui bronz frumos, dar tocmai asta e prima greșeală făcută de români atunci când merg în vacanțe. Specialiștii recomandă o mai mare grijă atunci când vine vorba despre relaxarea la soare și atenție la detaliile precum mâncarea și băuturile consumate în tot acest timp.

Ce mănânci atunci când mergi la plajă îți poate proteja pielea și ajuta să ai un bronz perfect. Concret, alimentele bogate în vitamina C și E sunt aliați buni pentru plajă pentru că au proprietăți antioxidante și ajută la oprirea radicalilor liberi. Mai mult decât atât, Omega 3 ajută la protejarea pielii de daunele care pot fi cauzate de soare.

Ce trebuie să alegi?

‘V-aș recomanda să luați multe fructe și dintre acestea, afinele, fructele de pădure, zmeura, căpșunile, care conțin multă vitamina C care este un antioxidant puternic și pe care puteți să-l asimilați într-un iaurt, într-un smotie, ca să puteți să-l păstrați mai multă vreme’
Rodica Olteanu, dermatolog

Mulți nu pun la socoteală tocmai mâncarea atunci când se pregătesc pentru plajă. În geanta pentru drum se află creme cu SPF, lucruri pentru prinderea părului în apă, prosop sau alte articole de plajă, dar nicidecum mâncare. Medicul spune că nici hidratarea nu este suficientă.

Trebuie să știi că poți să mânănci sănătos și nutritiv chiar și atunci când mergi să te bronzezi. Desigur, acest lucru se întâmplă fără să pleci balonat să te bucuri de valuri. Mesele nu trebuie să fie deloc amânate! Sfatul specialiștilor este ca toată lumea să mănânce lucruri ușoare, dar sățioase. 

„Să nu amânăm mesele de prânz”

„Să nu amânăm mesele de prânz sau masa de seară sau să le suplinim doar cu o cafea.ș cafeaua este antioxidant, dar cafeaua nu este recomandabilă datorită celorlalte efecte adverse pe care le are. in schimb puteți să vă faceți felii foarte subțiri de morcovi, de castraveți care să le puneți cu gheață și să se pot consuma pe plaja foarte ușor ca și avocado.

Vitamina C este într-adevăr implicată în sinteza acestui colagen și sunt de evitat alimentele sau lucrurile care dăunează microcirculației, cum ar fi fumatul, de exemplu sau alimentele prăjite”
Rodica Olteanu, dermatolog (Sursa: alephnews.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI