15.000 de români și-au numărat banii în anul pandemiei și au strâns averi considerabile. Studiul a fost efectuat de banca elvețiană Credit Suisse.
Astfel, numărul românilor cu avere de cel puțin un milion de dolari este de 47. 186. Apoi, peste 43.200 români au averi între 1 și 5 milioane de dolari, 2.806 români au averi între 5 și 10 milioane de dolari, 1.089 români au averi între 10 și 50 milioane de dolari, 51 români au averi între 50 și 100 milioane de dolari. De asemenea, averea netă a gospodăriilor a crescut cu 4.1% în 2020. În plus, peste o treime dintre români au o avere mai mică de 10.000 de dolari.
Prin urmare, un studiu al băncii elvețiene Credit Suisse indică că 15 mii de români au trecut în ultimul an de un milion de dolari avere. Ei au dus totalul la 47 de mii de conaționali, care au pe numele lor peste 1 milion de dolari, asta însemnând proprietăți, active financiare ori bani cash.
Raportul realizat de elvețienii de la Credit Suisse indică că 43 de mii de români au averi cuprinse între 1 milion și 5 milioane de dolari, asta însemnând bani lichizi ținuți în depozite bancare sau la saltea.
De precizat este că la nivel global, numărul milionarilor a crescut cu 5 milioane în anul pandemiei 2020. Economiștii afirmă că impactul pandemiei a fost unul acut, iar piețele financiare și-au revenit rapid, fapt care le-a permis multora să profite.
Forbes România a efectuat topul celor mai bogați români în anul pandemiei. Pe locul 10 se află Iulian Dascălu, cu o avere de 1,2 mld. lei. Acesta și-a construit un imperiu în imobiliare. Locul 9 este ocupat de Anca Vlad, cu o avere de , 1,3 mld. lei, cu grupul pe care îl deține, Fildas-Catena. Locul 8 este ocupat de familia Talpeș, cu o avere estimată la 1,4 mld. lei. Locul 7 este ocupat de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, cu 1,4 mld. lei. Ei sunt printre cei mai importanți antreprenori din industria real estate. Locul 6 este ocupat de Radu Dimofte, cu 1,5 mld. lei. Locul 5 este ocupat de Zoltan Teszari, cu 1,9 mld. lei, cu compania RCS RDS, controlată de el. Locul 4 este ocupat de Anastasia Soare, cu o avere estimată la 2,3 mld. lei. Locul trei este ocupat de Ion Țiriac, cu 6 mld. de lei. Locul doi este deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, prin compania Dedeman, cu o avere estimată la 7,5 mld. lei, iar locul întâi este deținut de Daniel Dines, cu o avere estimată la 7,7 mld. lei.