România prezintă foarte multe locuri superbe ce nu trebuie să fie ratate! Peșterile din țară sunt preferate de turiștii din toată lumea, așa că frumusețea lor o să uimească pe oricine. În cazul în care nu le-ai vizitat, nu uita să le treci pe listă.
Peste 12.000 de grote se numără în țara noastră, așa că aceste bijuterii ale naturii au cucerit pe toată lumea. Străinii își doresc să ajungă în aceste locuri, iar românii se mândresc cu frumusețile de care au parte.
Peștera Limanu este una dintre cele mai labirintice din toată țara, având galerii ce se întind pe aproximativ 4.000 de metri. La început, aceasta prezenta bolovani sculptați sub forma unor chipuri umane, decorate în Antichitate.
Totuși, din păcate, în urma unor vandalizări, ele au fost distruse. Multe legende sunt legate de acest loc fantastic. Oamenii speculează că ar exista numeroase comori în peșteră, ba chiar că aici se ascundeau oamenii când erau cotropiți.
Printre cele mai frumoase peșteri din România se numără și Lacul Dracului din Caraș Severin. Aici se poate observa un lac superb, cu ape albastre, ce a stat acoperit o lungă perioadă de timp.
Cel mai întins lac carstic din România își schimbă culoarea în funcție de nuanța cerului, așa că mulți au rămas impresionați în momentul în care au observat acest detaliu. O singură problemă prezintă acest loc, anume intrarea destul de abruptă.
Un fenomen cu adevărat spectaculos se produce în jurul prânzului în acest loc. În momentul în care soarele bate pe ghețar, acesta pare că ia foc, așa că minunăția ruptă din filme o să te cucerească pentru totdeauna. Compusă din două săli, peștera ascunde multe surprinze.
În sala mare există un ghețar de 25.000 metri cubi, fiind al treilea ca mărime din România. Bineînțeles, grupurile de stalagmite și galeriile inedite o să te lase cu gura căscată, iar legendele ce se leagă de acest loc merită să fie auzite.
Printre cele mai frumoase peșteri de la munte se numără această bijuterie creată de natură. Aflată în localitatea Peștera, comuna Moeciu, ea s-a format prin eroziunea muntelui de către pârâul Vaii cu Cale. Secretele pe care le ascunde vor să fie aflate de mulți turiști.
În peștera aflată la o altitudine de 950 de metri se află numeroase specii rare de lilieci, dar și formațiuni calcaroase. Mamiferele adoră climatul cald și umiditatea moderată, așa că nu este de mirare că au ales să se adăpostează în locul respectiv.