24 nov. 2023 | 12:45

Coșmar pentru Dani Alves. S-a aflat ce pedeapsă au cerut procurorii în procesul în care e acuzat de viol

SPORT
Coșmar pentru Dani Alves. S-a aflat ce pedeapsă au cerut procurorii în procesul în care e acuzat de viol

Dani Alves, fostul jucător al naţionalei Braziliei, trăiește coșmarul vieții sale. Încarcerat din luna ianuarie după ce o tânără l-a acuzat de viol, acesta a primit o veste cruntă. S-a aflat ce pedeapsă au cerut procurorii în cazul său. El va fi judecat în acest dosar la o dată care nu a fost încă stabilită.

Câți ani de închisoare au cerut procurorii în procesul lui Dani Alves

Dani Alves (40 ani) se află în arest preventiv încă din luna ianuarie pentru agresiunea pe care a comis într-un club de noapte din Barcelona, pe 30 decembrie 2022. Ancheta s-a încheiat în luna iulie, iar investigatorii au ajuns la concluzia că există indicii că fostul jucător al Barcelonei ”a agresat sexual o tânără de 23 de ani”.

După ce Înalta Curte din Barcelona a confirmat ordonanţa stabilită la finalul anchetei şi a decis trimiterea în judecată a starului brazilian, veștile proaste continuă pentru Dani Alves. Procurorii au cerut o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru fotbalist, solicitând și despăgubiri de 150.000 de euro pentru victimă, cât și interdicţia de a se apropia de aceasta. Dani Alves, cel mai titrat fotbalist din lume la ora la care a izbucnit acest scandal, este încarcerat în penitenciarul Brians, din Barcelona, din 20 ianuarie.

Coșmar pentru Dani Alves. S-a aflat ce pedeapsă au cerut procurorii în procesul în care e acuzat de viol

Dani Alves a fost încarcerat în ianuarie 2023. Sursa foto: Profimedia

Dani Alves a mințit la începutul anchetei

Dani Alves şi-a schimbat declarația de mai multe ori după arestare, înainte de a recunoaşte că a avut o relaţie sexuală cu tânăra care îl acuză.
Prima dată a susținut că nici măcar nu o cunoaștea pe fata care l-a acuzat de viol. Apoi, a admis că a întreținut relații sexuale cu aceasta, dar a subliniat că a fost cu consimțământul ei. Dar presupusa victimă a neagat în mod oficial acest lucru.

”Nu știu dacă ea are conștiința curată, dacă doarme bine noapte, dar eu am iertat-o. Eu am impresia că cineva a sfătuit-o prost, dar apoi și-a dat seama că nu a procedat bine, însă a fost prea târziu. Apelez la conștiința sa. Eu am dormit liniștit în fiecare noapte. Conștiința mea este curată. Nu am făcut rău nimănui niciodată. (…)

Citește și: Mărturie dură a victimei lui Dani Alves. Ce a spus cea care l-a acuzat de agresiune sexuală: ”A început să mă pălmuiască”

Eu am intrat după ea în baia clubului de noapte. Nici măcar nu am închis ușa. Ușa a rămas deschisă tot timpul. Ea putea pleca tot timpul”, a declarat Dani Alves, în cadrul unui interviu acordat jurnalistei Mayka Navarro, în urmă cu câteva luni.

Avocații lui Dani Alves insistă asupra caracterului consensual al relației și consideră că principiul prezumției de nevinovăție a fost încălcat având în vedere mediatizarea răsunătoare a cazului. În plus, avocatul lui Dani Alves cere chiar anularea şi clasarea dosarului. Data procesului va fi stabilită ulterior.

Părăsit de soție

Dani Alves și-a ruinat viața din cauza incidentului din club. La scurt timp după ce a fost reținut, fotbalistul  a primit o lovitură grea și din partea soției sale, Joana Sanz, care a început procesul de divorț. În luna mai, aceasta a părăsit casa din Barcelona, acolo unde locuia alături de fostul fotbalist al Barcelonei.

Citește și: Primele imagini cu Dani Alves de când se află în închisoare. Cum arată fostul star al Barcelonei

Abandonat și de alte rude, Dani Alves nu va mai putea conta nici pe sprijinul primei sale soții, Dinora Santana. Aceasta a anunțat că a depus o plângere împotriva fotbalistului pentru a-l împiedica să vorbească cu cei doi copii ai lor, pe care nu i-a mai văzut din 6 mai. Cei doi au fost căsătoriți trei ani, între 2008 și 2011.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele