Cea mai odioasă meserie din lume, între timp a dispărut. Ce trebuiau să facă „angajații”, de fapt [VIDEO]
De-a lungul istoriei, au existat multe meserii degradante pentru oameni. Cu toate astea, una dintre ele le-a întrecut pe toate. Despre acest subiect îți vom povesti în cele ce urmează.
Ce era un îngrijitor de bol de toaletă, de fapt
Responsabil pentru îngrijirea regelui după folosea toaleta, îngrijitorul bolului de toaletă obișnuia să fie mai mereu în prezența regelui, în cazul în care acesta avea nevoie de serviciile sale, evident.
La suprafață, se pare că treaba acestuia era să mute scaunul sau toaleta mobilă din palat în palat, să vegheze asupra „bijuteriilor” regelui și să monitorizeze mișcările intestinale ale monarhului, pentru a raporta eventuale probleme medicului acestuia.
Scaunul mobil în sine, desigur, era cel mai luxos pe care banii și influența l-ar fi putut cumpăra, fiind realizat din cherestea fină drapată în catifea neagră și „mărginită cu mătase, două ligheane de cositor și patru metri pătrați de pânză maronie”.
Regele Henric al VIII-lea era cunoscut, în mod special, pentru asta, având mai mulți îngrijitori de acest fel.
Slujba, în sine, avea farmecul ei, oricât de greu ar fi de închipuit un astfel de lucru. Cât timp stătea pe toaletă, regele obișnuia să povestească cu angajații neobișnuiți, astfel că se lega o oarecare prietenie benefică pentru cei din urmă, totul ca, ulterior, monarhul să le ofere fel de fel de cadouri scumpe.
Mai presus de toate, aceștia aveau acces neîngrădit la rege și erau adesea considerați confidenții lui.
Unul dintre cei mai proeminenți astfel de angajați ai regelui Henric al VIII-lea a fost Hugh Denys, care s-a căsătorit într-o familie aristocratică influentă și s-a bucurat de avantaje exact ca unul dintre cei mai vechi membri ai anturajului regelui.
Vezi și: Amanta care s-a otrăvit cu aur: cum a ajuns un rege subiect de glume
Cum se țineau războaiele pe toaletă
Până la momentul în care cei din dinastia Stuart au moștenit tronul de la Tudor, îngrijitorul bolului de toaletă câștigase atât de multă influență, încât unii chiar credeau că Războiul Civil englez ar fi fost purtat în egală măsură atât pe toaletă cât și pe câmpul de luptă. Pe patul de moarte, îngrijitorul regelui Henric al VIII-lea era, evident, în imediata sa apropiere, fiind al patrulea din dreapta, în prim plan.
În timpul dinastiei Stuart, lucrurile s-au mai schimbat un pic, dar responsabilitățile pentru un astfel de loc de muncă au rămas, în mare, cam aceleași.
Sir Anthony Denny avea, spre exemplu, o cheie specială din aur și împletită cu o panglică albastră care putea încuia și descuia camerele personale ale regelui Henric al VIII-lea. El a avut inclusiv control asupra ștampilei regelui, efectiv semnătura sa regală, putând oricând să trimită un document în numele regelui.
Totuși, nu toți îngrijitorii au fost atât de norocoși. Henry Norris, de exemplu, a fost aliatul politic al Annei Boleyn și, prin urmare, a avut aceeași soartă ca regina executată.
În cele din urmă, ultimul îngrijitor a fost James Hamilton, care l-a servit pe Prințul de Wales. Slujba a fost abolită atunci când prințul a devenit regele Edward al VII-lea, care este străbunicul reginei Elisabeta a II-a.
Istoria a consemat faptul că astfel de poziții erau adesea ocupate și de femei. Spre exemplu, Elisabeta I ar fi avut, la rândul ei, îngrijitoare de tron… mai puțin regal.
Vezi și: Descoperirea macabră sub sediul unui fost magazin. Oamenii au fost șocați ce au văzut când săpau