07 dec. 2022 | 13:55

Schimbare „la față” pentru Apple Music: cu ce vine nou aplicația, cum te ajută

ACTUALITATE
Schimbare „la față” pentru Apple Music: cu ce vine nou aplicația, cum te ajută

Se pare că nu ai nevoie de Spotify sau de o altă aplicație dedicată pentru a cânta alături de artiștii tăi favoriți sau, de ce nu, pentru a cânta direct „peste ei”, pe „muzica lor”.

Apple Music a introdus o nouă funcție, denumită Sing, care îți permite să preiei controlul asupra melodiei. Cu ajutorul acesteia, poți să reglezi nivelurile vocii, dar și să personalizezi modul în care apar versurile, în funcție de cum și cu cine vrei să faci karaoke.

Ce presupune, mai exact, noua funcție Sing, de la Apple Music

Funcția va fi disponibilă în întreaga lume pentru „zeci de milioane” de piesem în luna decembrie, pe noul Apple TV 4K, precum și pe iPhone-urile ceva mai recente, dar și pe iPad.

Apple Music plănuiește să partajeze peste 50 de liste de redare dedicate melodiilor „optimizate” pentru caracteristica Sing.

Trebuie reamintit că și Spotify a lansat o funcție de karaoke în iunie, dar parcă nu are atât de mult succes precum s-a sperat.

În timp ce Apple Music Sing este, în mod clar, destinat petrecerilor, omologul său de la Spotify reprezintă mai mult o experiență care îți înregistrează vocea și îți evaluează calităție vocale – orice ar însemna acest lucru, de fapt.

Apple Music nu te va înregistra, așadar poți cânta liniștit fără să-ți fie teamă că cineva te va judeca în cazul în care nu cânți Bohemian Rhapsody întocmai ca Freddie Mercury.

Practic, Sing îți oferă un alt motiv de a folosi Apple Music și te va ajuta să te distrezi la petreceri, însă și de unul singur.

Opțiunea ar putea, de asemenea, să dea o mână de ajutor Apple TV, în ceea ce privește motivul pentru care ai putea să vrei să-l cumperi, pe viitor.

În mod evident, această opțiune nu va înlocui aparatele de karaoke clasice, însă ar putea să fie începutul unei noi ere. Variantele viitoare ale Apple Music au șanse reale să vină cu îmbunătățiri substanțiale suplimentare.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele