17 oct. 2024 | 21:49

Mesaj RO-Alert în Constanţa: ”Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă”

News
Mesaj RO-Alert în Constanţa: ”Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă
Mesaj RO-Alert în Constanţa

În mai multe localități din județul Constanța au fost emise mesaje RO-Alert, prin care cetățenii erau sfătuiți să se adăpostească. Autoritățile i-au informat pe oameni că este posibil să cadă anumite obiecte din spațiul aerian și au îndemnat la calm.

Constănțenii au fost sfătuiți să se adăpostească

Cetățenii din mai multe localități din județul Constanța au primit alerte pe telefon, joi după-amiază, cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte zburătoare.

”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 minute”, se arată în mesajul RO-Alert.

Reprezentanții ISU au revenit ulterior cu lămuriri și au spus că mesajul a fost trimis cu rol de informare. Alerta viza partea de est a județului, respectiv zona litoralului.

”Mesajul transmite informaţii de avertizare şi de informare a populaţiei cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi măsuri de adăpostire în cazul în care situaţia o impune. Facem menţiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei despre faptul ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului naţional”, au transmis reprezentanţii ISU Constanţa.

Mesaj RO-Alert în Constanţa 1

Mesajul primit de constănțeni

Ministerul Apărării a venit cu precizări

În urma mesajelor primite de constănțeni, MApN a transmis că sistemul radar a depistat ”o țintă aeriană de mici dimensiuni” deasupra Mării Negre, la aproximativ 150 km de localitatea Mihail Kogălniceanu, fiind vorba, cel mai probabil, despre o dronă.

„Joi, 17 septembrie, în jurul orei 17.00, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o țintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Conform procedurilor, au fost activate structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană Extinsă sub comandă NATO, iar ulterior, Poliție Aeriană sub comandă națională.

Ca urmare a evoluției țintei aeriene pe un traseu îndreptat către frontiera de stat a României, pentru monitorizarea situației au fost decolate succesiv două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole, de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea”, se arată într-un comunicat transmis de MApN joi seara, potrivit Digi24.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Salată de conopidă, rețeta care a făcut furori pe internet. E delicioasă și se prepară în doar câteva minute
Click.ro
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Maria Ciobanu, la răscruce. A trecut prin momente crâncene
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Ora de iarnă 2024. Nu se mai dă ceasul înapoi? Ora de vară va fi utilizată permanent
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Se dau 25.000 de LEI PENSIE LUNARĂ pentru români! EXISTĂ o CONDIȚIE
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro