Trucuri Windows 11 – cum îți aranjezi ferestrele rapid și devii de zece ori mai eficient

Trucuri Windows 11 - cum îți aranjezi ferestrele rapid și devii de zece ori mai eficient

Windows 11, la fel ca Windows 10 înaintea sa, face eforturi semnificative pentru a te face mai eficient atunci când lucrezi la birou. Din păcate, multe dintre instrumentele noi introduse în sistemul de operare Microsoft nu sunt foarte evidente, chiar dacă nu sunt neapărat ascunse.

Windows 11 te ajută să-ți aranjezi într-o manieră simplă și rapidă ferestrele de pe desktop, într-un format în care poți ajunge mai ușor la ce te interesează, fără să pierzi din vedere nimic. Dintr-un punct de vedere, existau câteva mecanisme similare și în Windows 10, dar nu erau atât de la îndemână sau atât de flexibile.

Windows 11 Snap
Windows 11 Snap

Ce este Windows Snap și unde se ascunde în Windows 11

Funcția Snap din Windows își are rădăcinile în Windows 7. De atunci, a progresat considerabil, până în punctul în care poți aranja ferestrele deschise pe desktop în forme mai mult sau mai puțin complexe. De exemplu, în Windows 11, poți aranja patru ferestre în colțuri proprii cu un singur click. De asemenea, poți afișa trei ferestre pe verticală.

Pentru a profita de noul mecanism din Windows 11, trebuie să ții cursorul pentru câteva momente pestre pătrățelul de maximizare din colțul din dreapta sus al oricărei ferestre. Imediat, fără să faci click, îți sunt prezentate șase variante. Poziționezi cursorul pe oricare dintre acele regiuni, faci un click pentru confirmare și, automat, aspectului întregului desktop se va adapta opțiunii definite de tine. Simplu și rapid.

Imediat după ce ai selectat un spațiu pentru fereastra din prim plan în noul aranjament, vor apărea în dreapta celelalte ferestre deschise. Ține de tine ca, prin clickuri suplimentare, să definești poziția lor în ansamblu, pe rând, până când se vor completa toate locurile din schema pe care ai ales-o poziționând cursorul pe butonul de maximizare, din dreapta sus.

Noul aranjament rămâne în vigoare până când minimizezi o fereastră, o maximizezi sau o închizi.