22 iun. 2022 | 07:17

Vestea zilei de la Digi RCS & RDS: dă lovitura departe de România, după ce a plecat din Ungaria

ACTUALITATE
Vestea zilei de la Digi RCS & RDS: dă lovitura departe de România, după ce a plecat din Ungaria

La doar câteva luni după ce și-a vândut toate operațiunile din Ungaria, Digi RCS RDS își mută din nou atenția către occident și obține o victorie importantă. De această dată, însă, compania românească nu a făcut-o singură.

În parteneriat cu Citymesh NV (parte a grupului IT Cegeka), Digi RCS & RDS a anunțat că a câștigat drepturile pentru utilizarea frecvențelor mobile din Belgia. Practic, a obținut dreptul de a opera ca operator de telefonie mobilă în această țară, ca urmare a participării la licitația organizată de Institutul Belgian pentru Servicii Poștale și Telecomunicații (BIPT). Confirmare victoriei din Belgia a venit din partea grupului Digi RCS RDS controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari.

Ce înseamnă victoria din Belgia pentru Digi RCS RDS

”După România, Spania, Italia și Portugalia (piață în care am câștigat spectru de frecvențe pentru un nou intrat în 2021), suntem încântați să începem pregătirea pentru construirea de rețele de nouă generație și pentru oferirea de servicii pentru clienții rezidențiali din Belgia. Mai multe detalii vor fi anunțate mai târziu, în cursul acestui an. Suntem încrezători că, în curând, vom dezvolta rețele și servicii de cea mai înaltă calitate, la prețuri accesibile”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședinte DIGI.

Autoritatea care reglementează serviciile de telecomunicații din Belgia a oferit asocierii dintre cele două societății, Digi RCS RDS și Citymesh NV, drepturile de utilizare a frecvențelor din benzile de 700 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz și 3600 MHz. În acest fel, gigantul din domeniul telecomunicațiilor a câștigat posibilitate construirii unei noi rețele de comunicații mobile, a patra.

Prețul total pe care părțile îl vor plăti pentru acest privilegiu este în valoare de 114.330 de milioane de euro, dar suma nu va fi achitată ”dintr-un foc”, ci pe parcursul perioadei de utilizare a drepturilor de frecvență. Ca o notă de fundal, drepturile de utilizare vor fi atribuite definitiv printr-o decizie care va fi luată de către BIPT în perioada următoare

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele