16 iun. 2022 | 10:30

Pensiile speciale, pe cale de dispariție, depinde pe cine crezi: noua măsură populistă

ACTUALITATE
Pensiile speciale, pe cale de dispariție, depinde pe cine crezi: noua măsură populistă

În cazul în care nu erai deja împăcat cu faptul că pensiile speciale vor face parte din viața românilor până la adânci bătrâneți, un nou discurs populist încearcă să atragă atenția asupra faptului că ar putea fi eliminate, cel puțin în cazul parlamentarilor, dacă magistrații oricum rămân cu ele.

După decizia CCR din prima parte a acestei săptămâni, care a stabilit ca fiind neconstituțional orice efort de eliminare a pensiilor speciale pentru magistrați, mai ales retroactiv, deputatul Ludovic Orban a venit la înaintare cu un nou proiect legislativ pentru desființarea lor. Spre deosebire de proiectul clasificat ca fiind neconstituțional, noua inițiativă vizează doar pensiile speciale ale parlamentarilor, deci, există o șansă să fie adoptat, în opinia fostului liberal.

Pensiile speciale, subiect de campanie electorală

De curând, deputatul Ludovic Orban a devenit liderul partidului Forța Dreptei și, din această poziție, a solicitat celor două camerele ale Parlamentului, printr-o postare pe Facebook, să dezbată în procedură de urgență proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. În același context, fostul premier a insistat pe faptul că, dacă actul normativ nu va fi adoptat în această sesiune, este posibilă amânarea lui la ”calendarele grecești”.

„Am solicitat, conform prevederilor regulamentare, prin adresă scrisă, preşedinţilor celor două camere, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, convocarea de urgenţă a Birourilor Permanente Reunite pentru declanşarea procedurii de adoptare, în regim de urgenţă, a proiectului de lege iniţiat de parlamentarii Forţei Dreptei pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”, a scris Orban, pe Facebook.

Deputatul a ținut să menționeze că proiectul a fost inițiat după publicarea deciziei ”nesimțite” a CCR referitoare la Legea 7, clasificată ca fiind neconstituțională.„Proiectul poate fi adoptat în actuala sesiune parlamentară. Cu singura condiţie ca partidele aflate la guvernare, care deţin o majoritate parlamentară de 70%, să vrea cu adevărat asta şi să acţioneze în consecinţă, conform solicitărilor noastre. Dacă nu se adoptă legea în actuala sesiune, este posibil să se amâne la calendele greceşti”, a adăugat Ludovic Orban.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele