11 mai 2022 | 18:37

Fără permis de conducere instant, după un apel la 112: cât l-a costat agresivitatea în trafic

AUTO
Fără permis de conducere instant, după un apel la 112: cât l-a costat agresivitatea în trafic

În cazul în care nu știai, Codul Rutier a suferit o modificare. În cazul în care încalci noua legislație, poți rămâne fără permis de conducere.

Agresivitatea în trafic este acum pedepsită, iar acest lucru nu îți va aduce doar o amendă, ci și suspendarea permisului de conducere. Un exemplu în acest sens a avut loc zilele trecute când, după ce un șofer de 37 de ani a sunat la numărul unic de urgență 112.

Acesta a apelat serviciul pentru a denunța faptul că un șofer aflat în trafic, continuă să îl șicaneze, pe raza comunei brăilene Viziru. Astfel, polițiștii Biroului Secției nr.5 Poliție Rurală Viziru au fost sesizați de către bărbatul din comuna Tichilești cu privire la faptul că este șicanat în trafic.

Noul Cod Rutier te poate lăsa fără permis de conducere

Polițiștii au luat măsuri și au răspuns la apelul bărbatului, oprind în trafic autovehiculul care era condus de către bărbatul în vârstă de 37 de ani, precum și autovehiculul care făcea obiectul sesizării. Acesta din urmă era condus de către un alt bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Berteștii de Jos.

”Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul în cazul bărbatului în vârstă de 37 de ani fiind de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celuilalt şofer rezultatul a fost negativ. Şoferul, în vârstă de 37 de ani, a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 1.305 lei şi a fost luată măsura complementară a reţinerii permisului de conducere.”, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

După ce polițiștii au efectuat toate verificările necesare în bazele de date, aceștia au constatat faptul că autovehiculul care era condus de către bărbatul de 32 de ani, figura ca fiind radiat. Acesta i-a fost încredințat de către proprietarul de drept al autovehiculului, un alt bărbat în vârstă de 32 de ani din Brașov.

În acest caz, agenții au deschis un dosar penal pentru pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul neîmatriculat și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice.