Urbanizarea distorsionată, creșterea populației și creșterea numărului de vehicule sunt cei mai mari 3 factori care cauzează probleme de trafic în orașe. Odată cu formarea urbanizării, drumurile nu sunt suficient de largi și nu sunt suficient de liniare pentru a asigura o circulație rapidă a traficului. Pe lângă asta, mai este ceva, lipsa civilziației în trafic și binecunoscutele șicanări. Nu de puține ori polițiștii de la rutieră au fost nevoiți să intervină în astfel de situații. Un astfel de caz, aparent de șicanare în trafic, a fost reclamat de un șofer. Problema este că totul s-a întors împotriva șoferului, după testul cu aparatul etilotest.
După cum știm cu toții, problema traficului crește pe zi ce trece în marile orașe, dar și în zonele erurale, ca urmare a creșterii numărului de mașini.
Odată cu creșterea populației și cu îmbunătățirea posibilităților financiare, oricine își poate cumpăra acum o mașină, chiar dacă la prețuri mici.
Numărul de vehicule care circulă în trafic crește în fiecare zi, iar drumurile existente nu sunt suficiente și problema traficului este din ce în ce mai mare.
Oamenii ar trebui să fie informați în special cu privire la trafic și să fie avertizați cu privire la utilizarea vehiculelor. Bineînțeles, se fac multe studii și proiecte pe această temă.
Drumuri renovate, drumuri noi și multe alte investiții ar trebui făcute pentru îmbunătățirea traficului. Din păcate, România stă prost și la infrastructură, dar și la gradul de civilizație în trafic.
Nu de puține ori au fost șoferi care s-au simți șicanați de alți participanți la trafic, apelând la polițiștii de la rutieră. Din acest an, odată cu modificările aduse la Codul Rutier, această practică este sancționată aspru cu amenzi și chiar șoferii pot rămâne fără permis.
Un astfel de caz, de șicanare, a avut loc pe drumurile de pe raza comunei Tichilești, din județul Brăila. Conform informațiilor ulterior, un șofer de 37 de ani a apelat la serviciul 112 acuzând un alt participant la trafic că l-ar fi șicanat în trafic.
Polițiștii au trecut la identificarea celor doi șoferi, și după ce au fost opriți, li s-a făcut și testul cu aparatul etilotest. Șoferul acuzat, cât și acuzatorul, au fost testați, iar spre surprinderea polițiștilor victima a fost descoperită cu alcool în sânge.
„Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul în cazul bărbatului în vârstă de 37 de ani fiind de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celuilalt şofer rezultatul a fost negativ.”, spun polițiștii.
Ca urmare, din victimă a devenit vinovat de consum de alcool, fiind sancționat contravențional cu 1.305 lei, rămânând și fără permis.
Așa că, pe viitor aveți mare grijă ce faceți în trafic, ca să nu pățiți exact ca șoferul nostru, și din victimă să vă treziți vinovat, doar pentru că ați băut o bere înainte de a vă urca la volan.