11 mai 2022 | 16:24

Prețul petrolului, în scădere, după căderea bursei de pe Wall Street. E cel mai redus nivel din ultimele săptămâni

ULTIMA ORĂ
Prețul petrolului, în scădere, după căderea bursei de pe Wall Street. E cel mai redus nivel din ultimele săptămâni

Sunt schimbări pe piața petrolului, după ce prețul a coborât cu trei procente. Pe de altă parte, petrolul de referință al SUA a scăzut sub 100 de dolari, pe baril. Este cel mai mic nivel din ultimele 14 zile și survine din cauza fricilor din domeniul economic și a puterii dolarului.

Piața petrolului, în schimbare. S-a micșorat prețul cu trei procente

De altfel, țițeiul WTI ajuns la suma de 99,85 de dolari pe baril, în scădere cu 3,13 procente. Pe de altă parte, țițeiul Brent, e în scădere cu 3,3 dolari și a ajuns ca preț la 102,62 de dolari pe baril.

Probleme sunt și la Bursa de pe Wall Street. Aici, cei mai importanți indici au avut scăderi în tranzacţiile volatile.

Uniunea Europeană nu e hotărâtă dacă va sista sau nu petrolul rusesc, mai ales pentru faptul că unele puteri economice europene ar putea suferi dacă importurile de petrol ruseşti ar fi reduse în continuare.

Germania vrea să fie o putere pe piața gazelor lichefiate. Ce plan au autoritățile de la Berlin

Berlinul dorește să ajungă o mare putere pe piaţa gazelor lichefiate. Autoritățile din Germania au aprobat de urgență mai multe terminale de import care îi vor permite să îşi reducă dependenţa de gazele naturale ruseşti.

Germania are în plan să construiască patru terminale plutitoare pentru importul de gaze lichefiate. Nemții vor a să înlocuiască cel puţin 70% din gazele ruseşti importate.

Avem o şansă să facem ceea ce pare imposibil în Germania, să construim un terminal de gaze lichefiate în decurs de 10 luni şi să îl conectăm la reţeaua de aprovizionare cu gaze a Germaniei. Acest lucru nu este doar în interesul Germaniei ci punem la punct o infrastructură care reprezintă securitate pentru Europa”, a declarat ministrul german al Economiei.

Accesul prin noile terminale care ar fi construite, ar acoperi aproximativ o treime din consumul său anual şi de asemenea ar creşte, cu o cincime, capacitatea totală de import a UE.

Guvernul german a putut să facă schimbări rapide în planurile sale energetice pentru a răspunde la riscul de a nu avea suficiente gaze. Aşa cum nu a mai făcut niciodată, Germania accelerează proiectele. Putem construi infrastructura în timp record”, a declarat Jorg Bergmann, directorul general de la Open Grid Europe.