Elena Udrea a contestat decizia de extrădare în România. Curtea de Apel din Sofia urmează să judece cererea
Apar noi detalii despre cazul Elenei Udrea. Fostul ministru al Turismului a depus, marți, cererea de contestație cu privire la decizia de extrădare în țara noastră. Judecătorii din Sofia vor hotărî data în care se va soluționa această solicitare.
Fosta blondă de la Cotroceni nu se mai poate folosi pentru a se apăra de motivul condițiilor improprii din arestul din România având în vedere că Administrația Națională a Penitenciarelor a trimis deja documente oficiale la primul termen prin care au precizat că Elena Udrea va sta în condiții bune.
Cererea de constestație cu privire la extrădarea în România a Elenei Udrea a fost depusă astăzi
„Ținând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilități, având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip. Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Daca nu e satisfacuta de televizoru primit, poate primi, in baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește.
Telefon mobil nu va primi, pentru că introducreea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, fiin infracțiune, dar va beneficia de dreptul de a lua legatura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de deținere”, a declarat președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu.
Elena Udrea a fost ridicată de polițiștii de frontieră din Bulgaria pe 7 aprilie atunci când încerca să treacă cu mașină în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata. Ea fusese dată în urmărire în urma condamnării definitive în dosarul „Gala Bute” – 6 ani închisoare.
Fostul ministru al Turismului are mandat european de arestare, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare.
„Fondurile publice au fost utilizate într-o modalitate interzisă de lege, respectiv pentru finanţarea unui eveniment sportiv organizat de către o societate comercială, iar suma achitată în baza contractului constituie în întregime un prejudiciu produs în patrimoniul ministerului. Prin încheierea contractului s-a urmărit în realitate asigurarea fondurilor necesare organizării galei de box menţionate, iar achiziţia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formală, pentru care nu există o nevoie reală a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenţă de legalitate contractului. Mai mult, contractul a fost atribuit cu încălcarea procedurilor legale de achiziţie publică şi au fost achiziţionate servicii care nu se regăsesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finanţare europeană”, potrivit procurorilor.