17 apr. 2022 | 10:35

Primul tatuaj din lume creat de inteligența artificială: cum a fost realizat de OpenAI

ACTUALITATE
Primul tatuaj din lume creat de inteligența artificială: cum a fost realizat de OpenAI

Un tip tocmai și-a făcut ceea ce ar putea fi primul tatuaj din lume creat de o inteligență artificială. Cei care au lucrat la rețeaua neurală au confirmat că fotografia unui utilizator de Twitter a fost, într-adevăr, prima creată de programul lor DALL-E2.

DALL-E2 a fost creat de OpenAI și transformă limbajul uman natural în fotografii și artă realistă. Deși, din păcate, nu este capabil să creeze încă toate imaginile fantastice ale viselor tale, a creat o linie simplă artistică în tatuajul lui Everett Randle, care prezintă o literă „A”, o cruce și o săgeată.

Utilizatorul de Twitter a postat o fotografie cu tatuajul și l-a etichetat pe creatorul OpenAI.

„Din câte știu (și am făcut exact zero minute de cercetare amănunțită în acest sens), este primul tatuaj conceput de o IA”, a spus Randle pe Twitter.

Peter Welinder, care lucrează la Open AI, a confirmat, de asemenea, că este prima artă cu cerneală a DALL-E2, într-un tweet separat.

 

Câțiva pasionați de inteligență artificială s-au îngrijorat dacă OpenAI a creat accidental un fel de mașină de branding.

„Ai făcut „primul tatuaj conceput de DALL-E 2”? Nicio altă descriere? Simt începutul unui cult”, a spus un utilizator de Twitter, care a comentat sub postarea imaginii originale pe care Randle a postat-o.

Primul tatuaj făcut la distanță, prin internet, a folosit tehnologia la care și tu ai acces

Ți-e frică să-ți faci un tatuaj? Dar să ți-l faci la distanță? Acum se poate printr-o conexiune bazată pe 5G. Dar ai avea curaj?

Ca parte a unei tehnici de marketing pentru firma de telecomunicații T-Mobile din Olanda, personalitatea televiziunii olandeze Stijn Fransen și-a făcut un tatuaj de la distanță Acest lucru a fost posibil prin utilizarea unui robot compatibil 5G. Iată cum funcționează.

Artistul tatuator Wes Thomas a tatuat-o pe Fransen de la distanță prin utilizarea unui braț robotizat inteligent. Acesta a folosit inteligența artificială pentru a învăța așezarea brațului lui Fransen și a mapa așezarea pe corpul acesteia.

Robotul a fost construit și programat de tehnologul londonez Noel Drew în câteva săptămâni. „Fiecare parte a construcției a fost luată în considerare și fie achiziționată în mod special, fie proiectată, dezvoltată și fabricată în interior de la bază”, a declarat Drew pentru PCMag.