Google lucrează la niște tatuaje care îți transformă corpul într-un touchpad

Google lucrează la niște tatuaje care îți transformă corpul într-un touchpad

Google lucrează la tehnologia wearable și ne surprinde cu niște inovații cel puțin ciudate.

Proiectele recente, potrivit CNET, includ noii ochelari de realitate mixtă, controlere de realitate virtuală care-ți permit să simți greutatea obiectelor virtuale și noi ceasuri inteligente. Dar poate cel mai neobișnuit este un tatuaj temporar de înaltă tehnologie, care practic îți transformă pielea într-un touchpad uriaș.

Cum funcționează SkinMarks

Ideea din spatele proiectului, numit SkinMarks, este de a face interacțiunea cu tehnologia să se simtă mai naturală. SkinMarks poate fi aplicat pe degete sau părți ale mâinii pe care le controlăm cu abilități motrice fine instinctive, astfel încât utilizarea senzorilor printr-o îndoire a degetului sau o strângere a pumnului ar putea deveni naturală.

Tatuajele, care sunt încărcate cu senzori, sunt aplicate pe o parte a corpului, cum ar fi vârful articulațiilor unei persoane sau partea laterală a unui deget. Senzorii pot fi declanșați prin gesturi obișnuite de atingere sau de glisare, așa cum ați folosi pe smartphone. Există însă și câteva gesturi care sunt mai specifice, pentru a lucra pe suprafața pielii. Ai putea strânge zona din jurul tatuajului sau îndoi degetele sau membrele pentru a activa senzorii.

Tatuajele sunt realizate prin imprimarea cernelii conductoare pe hârtia tatuajului. Hârtia este apoi întărită termic, astfel încât să poată fi aplicată pe piele. Unele dintre tatuajele prototipului includ desene animate.

“SkinMark este suficient de subțire și flexibil pentru a se conforma geometriei neregulate, precum liniile de curbură și oasele proeminente”, au declarat cercetătorii Universității Saarland, finanțate de Google pentru dezvoltarea tehnologiei.

În afară de învingerea altor giganți ai tehnologici precum Facebook sau în ceea ce privește tehnologia wearable, Google este stimulat în special de a determina mai multe persoane să folosească dispozitivele purtabile – sau să le imprime literalmente pe pielea lor – pentru a colecta și mai multe date ale utilizatorilor.

Publicitatea direcționată aduce Google peste 160 de miliarde de dolari în fiecare an. Iar categoriile de date noi pe care dispozitivele precum aceste tatuaje le-ar genera sunt chiar mai valoroase.

Citește și: