14 mart. 2021 | 14:17

Primul tatuaj făcut la distanță, prin internet, a folosit tehnologia la care și tu ai acces

ACTUALITATE
Primul tatuaj făcut la distanță, prin internet, a folosit tehnologia la care și tu ai acces

Ți-e frică să-ți faci un tatuaj? Dar să ți-l faci la distanță? Acum se poate printr-o conexiune bazată pe 5G. Dar ai avea curaj?

Ca parte a unei tehnici de marketing pentru firma de telecomunicații T-Mobile din Olanda, personalitatea televiziunii olandeze Stijn Fransen și-a făcut un tatuaj de la distanță Acest lucru a fost posibil prin utilizarea unui robot compatibil 5G. Iată cum funcționează.

Artistul tatuator Wes Thomas a tatuat-o pe Fransen de la distanță prin utilizarea unui braț robotizat inteligent. Acesta a folosit inteligența artificială pentru a învăța așezarea brațului lui Fransen și a mapa așezarea pe corpul acesteia.

Robotul a fost construit și programat de tehnologul londonez Noel Drew în câteva săptămâni. „Fiecare parte a construcției a fost luată în considerare și fie achiziționată în mod special, fie proiectată, dezvoltată și fabricată în interior de la bază”, a declarat Drew pentru PCMag.

Ai avea curaj să-ți faci un tatuaj la distanță?

„Piste multiple de dezvoltare în software și hardware, iterație constantă a design-urilor și a prototipurilor, o bancă de imprimante 3D care lucrează aproape 24 de ore din 24, 7 zile din 7, producând piese”, explică Drew procesul acestei tehnologii inovatoare.

De asemenea, Drew a sugerat că a testat hardware-ul pe legume înainte de a-l încerca pe Fransen. „Mulți dovlecei au fost răniți în ciclul de testare, înainte de a fi rafinat și gata pentru realitate”.

Fransen a luat întregul proces cu pasul. „A fost incredibil de calmă în legătură cu totul”, a spus Drew pentru PCMag. Din fericire, au existat tehnici de siguranță în tot acest proiect, potrivit tehnologului. Un potențiometru monitoriza suprafața brațului lui Fransen, de exemplu, pentru a se asigura că acul nu intră prea adânc.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în timpul acestei experiențe. În timp ce T-Mobile intenționa în mod clar să își facă reclamă cu această tehnologie ca să vândă acoperire 5G, acest lucru este o dovadă a puterii roboticii și a învățării automate.