23 aug. 2021 | 06:00

Cel mai bine plătit loc de muncă din România: ce trebuie să faci pentru 5000 de euro pe lună, ce să știi

ACTUALITATE
Cel mai bine plătit loc de muncă din România: ce trebuie să faci pentru 5000 de euro pe lună, ce să știi

În cazul în care trăiești cu impresia că oamenii sunt plătiți prost în România, ar fi bine să ai în vedere câteva dintre joburile de mai jos. Spre surprinderea ta, poți lucra de la distanță pentru salarii fabuloase.

În ultima săptămână, au ajuns online pe bestjobs mai multe locuri de muncă surprinzător de bănoase. Din acest motiv, un clasament era inevitabil. Față de alte perioade, un pic surprinzător este faptul că se plătesc foarte bine și joburile de la distanță, nu doar cele de la fața locului. În plus, ajungi să ai mulți bani și din meserii de bază, precum sudori, electricieni, mecanici.

Cel mai profitabil job din România

În ultima săptămână, a ajuns online pe bestjobs un loc de muncă cu un salariu de 5000 de euro pe lună. Este vorba de un ABAB Developer SAP Logistic în cadrul unei companii din Brașov. Jobul se poate face remote, dar o condiția fundamentală este cunoașterea limbii germane la nivel avansat, conform profit.ro.

”Doar” 4000 de euro poți câștiga dacă ai experiență în domeniul legal. O poziție de consilier juridic cu minimum 5 ani experiență este disponibilă în București în cadrul unei companii de furnizare a energiei.

Cu condiția să fii dispus să te muți în Hamburg, poți câștiga 3500 de euro pe lungă din poziția de manager resurse umane. Compania care caută acest post este specializată în date și analize de piață.

La capitolul particularități fascinante intră un job de sudor în Constanța pentru 2600 – 3000 de euro pe lună. În plus, în contextul începerii anului nou din învățământ, mai multe școli private din București și Ploiești oferă salarii între 1000 și 1300 de euro pe lună pentru profesori din învățământul primar și preșcolar. Variația de salariu vine din experiență. Un învățător poate câștiga și 1200 de euro pe lună în București.

În final, dacă ai o curiozitate în ceea ce priveşte cererea şi oferta de job-uri, Bucureştiul, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Iaşi domină la ambele capitole. La polul opus, cele mai puţine joburi sunt în judeţele Teleorman, Olt, Sălaj, Vaslui şi Călăraşi şi în oraşe precum Suceava, Bacău, Brăila, Satu Mare şi Buzău. Ca un detaliu drăguț, femeile sunt mai dornice să-și caute de lucru, 58,2% dintre persoanele care aplică fiind de sex feminin.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele